Hoppa till innehåll

Knähöga Uggs på catwalken i Paris – är det nästa modetrend för män?

Joel Linde

Du som alltid velat stövla runt med en säl runt benet får du din chans, när Uggs släpper kängor som täcker hela benen.

Modeveckorna är i full gång om onsdagens visning i Paris bjöd på ett spektakulärt nummer signerat Ugg i samarbete med Y/Project.

Ugg har en stämpel som ett mysmärke för unga tjejer, men deras kollektioner för män blir allt bredare – oftast dock med modeller som mer liknar traditionella kängor. Men när de slog sina påsar ihop med Y/Project, tidigare uppmärksammat för smått bisarra designer som stjärtlösa jeans och demimjackor med två meter långa ärmar – då var det inte ordet traditionells som låg närmast till hands.

Resultatet blev knähöga skinnstövlar som måste ha krävt minst två vuxna sälar per fot att skapa. Men å andra sidan, att slajda ner benet i dessa Uggs ska tydligen kännas som att ”sätta ner din fot i en gryta med varmt smör”, enligt Y/Projects designer Glenn Martens.

(Instagraminlägget nedan är en carousel, d.v.s. att du kan bläddra för fler bilder)

https://www.instagram.com/p/BeHyoTAjCIc

(Instagraminlägget ovan är en carousel, d.v.s. att du kan bläddra för fler bilder)

https://www.instagram.com/p/BeHSjLbgSi6
https://www.instagram.com/p/BeGca4Blrsc
https://www.instagram.com/p/BeHnYeyAksR/

Du som vill känna känslan av att sätta foten i en gryta med varmt smör får vänta till hösten och betala mellan 2 000 – 10 000 kronor.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.