Annons

T A C K  T I L L  S P O N S O R E R N A


 

Logga-UNIBET     Logga-SONOS

Logga-VIAPLAY         Logga-SCANDIC ANGLAIS         Logga-CASK

Logga-PS4        Logga-Heiniken        Logga-101

 

Hope Solo kallade svenska landslaget för fegisar – nu backas hon

USA:s fotbollsförbund har stängt av målvakten Hope Solo i sex månader. Nu ifrågasätter spelarfacket om samma åtgärder hade tagits vid om spelaren hade varit en man.

Sofia Börjesson
Hope Solo kallade svenska landslaget för fegisar – nu backas hon

Det var efter den förlorade kvartsfinalen mot Sverige som Hope Solo gav de syrliga kommentarerna om våra damers defensiva spel.

”Jag är väldigt stolt över mitt lag, men jag tycker att vi spelade mot ett gäng fegisar. Det bästa laget vann inte i dag”.

Annons

Och visst hade Hope all anledning att vara besviken. Amerikanerna är vana vid att deras fotbollsdamer återvänder med OS-guld efter vinsterna 2004, 2008 och 2012. Men hennes bittra utspel stod henne dyrt, skulle det visa sig.

Gilla Cafe.se på Facebook

”Hope Solos kommentarer efter matchen mot Sverige i OS var oacceptabla och möter inte de krav på sportsligt uppträdande som vi har på våra spelare”, skriver Sunil Gulati, USA:s fotbollsförbunds ordförande, i ett pressmeddelande enligt Radiosporten.

Gliringen till de svenska damerna var droppen som fick bägaren att rinna över för det amerikanska fotbollsförbundet, och nu tvingas Hope Solo hålla sig borta från landslagsspel fram tills februari 2017.

Det är inte första gången som Solo har hamnat i blåsväder under OS. Bland annat skämtade hon om zikaviruset på Twitter vilket inte föll i god jord i zika-drabbade Rio de Janeiro och som resulterade i att hon blev utbuad av publiken.

Hon blev även starkt kritiserad för sin psykning av Lisa Dahlkvist när hon bestämde sig för att byta handskar precis innan straffen skulle slås.

”Med tanke på tidigare händelser där Hope varit inblandad – såväl som privata samtal där vi krävt att hon skulle bättra sig – så anser vi att detta är den rätta disciplinära åtgärden”, skriver Sunil Gulati i pressmeddelandet.

Men spelarfacket i USA kritiserar avstängningen och kommer att överklaga förbundets beslut. Richard Nichols, ordförande, anser att tilltaget är överdrivet, oproportionerligt och en kränkning av Solos rättigheter.

– Vi ifrågasätter även huruvida förbundets agerande någonsin hade gjorts mot en manlig spelare eller tränare som – i stridens hetta efter en förlust – ifrågasatte motståndarlagets taktik, säger han på Twitter.

Här är Hope Solos kommentar på avstängningen:

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar