Hoppa till innehåll

Humorklassikern The Comedy Store återvänder till Sverige

Goda nyheter för fans av standup: Under 2024 gör en internationell jätte tre gästspel i huvudstaden.

The Comedy Store är den brittiska humorinstitution som introducerat komiker som Eddie Izzard, Jimmy Carr och många fler inom vitt spridda standupstilar. Nu återvänder klubben till Sverige för tre shower i Stockholm, ledda av den svensk-amerikanske komikern och poddprofilen Jonathan Rollins. Han berättar själv om samarbetet:

”The Comedy Store är den bästa klubben jag vet i London, jag gick därifrån inspirerad. Det är en ära att få jobba med dem och visa dem vad jag tycker är en bra comedyscen här i Sverige. Publiken har blivit större och större för varje show och jag har haft möjlighet att addera några av våra lokala komiker till föreställningarna.”

Foto: Jacob Zaixiang Jiang

Kännedom om den lokala scenen går att härleda till Rollins egna standupkarriär och engagemanget i klubben The Laugh House som han driver sedan några år tillbaka.

”Jag började med standup här i Stockholm, och ju mer jag reser desto högre känner jag att Sverige är i humorns hierkarki globalt. Jag tror inte att den genomsnittlige svensken vet hur bra standupen är här.”

På scen står även James Nokise som plockat hem det prestigefulla nyzeeländska priset Fred Award, Matt Stellingwerf som utnämnts till bästa nykomling av NZ Comedy Guild, samt irländaren Jack Hester som gick till final i tävlingen British Comedian of the Year 2023.

Då kommer The Comedy Store till Sverige 2024:

16 februari – The Laugh House (Scandic Klara), Stockholm
17 maj – The Laugh House (Scandic Klara), Stockholm
15 november – The Laugh House (Scandic Klara), Stockholm

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.