Humorsuccén Klas Eriksson: ”En gubbe sa att han skulle skaffa jaktlicens och skjuta mig”

cafevik  |  Publicerad 2015-01-30 16:44  |  Lästid: 3 minuter
klas_eriksson3

Klas Eriksson är målaren från Jokkmokk som på bara några månader gått från okänd till igenkänd med sina humorklipp på internet. Med över 114 000 gilla-markeringar är han större än komiker som Johan Glans, Soran Ismail och Henrik Dorsin på Facebook. Vi ställde honom mot väggen om humorn, pengarna och reaktionerna!

* * *

– Jag och en polare gick på stan en dag så kom det fram tre personer som ville ta bilder och jag tänkte bara “va fan är det som händer?!”

För Klas var det helt otänkbart att någon ens skulle känna igen honom. Det hela började med att han upptäckte appen Vine och tyckte det var en kul grej. Men ingen hade ju Vine, inte i Sverige i varje fall, så de videos han gjorde och la upp fick inte många visningar. Men en kompis gillade klippen och försökte övertala Klas att lägga upp dem på Facebook också.

Klas testade, kompisen delade och sedan tog det bara fart.

– Jag har inte riktigt fattat hur det har kunnat bli så stort, jag har nog än idag fortfarande inte fattat hur stort det egentligen är. Men det är nog bra det, säger Klas själv.

Responsen har varit överväldigande och mestadels positiv. Men Klas tycker själv inte att han är så rolig.

– Nej, jag tycker inte det. Jag kollar aldrig på klippen efteråt, jag hatar att se mig själv. Och jag undviker så gott jag kan att läsa allt som skrivs, även om det är tusen positiva saker så finns det folk som skriver något dåligt och det är det jag tar åt mig av.

Vad är den värsta reaktionen du har fått?

– Det var en 60-årig gubbe som skrev att han skulle skaffa jägarlicens, leta upp mig och skjuta mig. Det var rätt sjukt men också så pass sjukt att jag typ garvade åt det, det kändes surrealistisk och overkligt bara.

Tjänar du nå pengar på det här?

– Nej, eller jag har väl dragit in typ tusen kronor totalt. Och någon gratismiddag. Det är väl det.

Vilket är det konstigaste stället du vaknat upp på?

– På soffan hos min systers granne som är typ 50+. Jag gick upp en våning för långt, förbi syrrans lägenhet. I Jokkmokk låser man inte dörren så jag klev in, hängde av mig jackan och la mig i soffan. Och där låg även gubben. Det vart lite konstig stämning morgonen efter.

Vilket är det konstigaste telefonsamtal du fått?

– Det var nog när min kompisar busringde för många år sedan. De sa att de ringde från ungdomsmottagningen och behövde få veta vilka jag legat med för att jag kunde vara smittad eller hur det var. Så jag började räkna upp vilka jag varit med och till slut hör jag bara hur någon asgarvar i andra änden av luren.

En del av dina klipp skulle kunna ses som sexistiska, är det något du fått kritik för?

– Inte direkt, jag förstår ju att folk kan bli upprörda och så. Men de flesta tar det nog som ett skämt och jag lever lite efter devisen att man måste kunna skämta om allt.

Vad är målet med det här nu då?

– Jag vet inte riktigt, jag tar det lite som det kommer. Det hade varit kul att prova på och se om det går att ta det vidare. Men just nu jobbar jag lite på uppstuds bara och tar det som det kommer.

 

Henrik Malmberg

* * *

Mer humor!

11 helt underbara bilder från Sveriges roligaste Instagram-konto

7 riktigt dåliga bebistatueringar

13 bilder som kommer ge dig panik om din partner vill skaffa barn men inte du

20 smågodisar som inte alls heter vad du trodde

16 bevis på att du är för gammal för att gå på krogen

12 godissorter som borde förbjudas nu

14 grejer bara du från småstaden känner igen

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2015-02-19 21:52