Rätt halsduk och rätt färg – så värmer du halsen till jacka och rock i vinter

Cafés moderedaktör Martin Hansson tipsar om hur du snyggast kombinerar halsduken med ditt ytterplagg vinter.

Martin Hansson  |  Publicerad 2016-11-03 14:25  |  Lästid: 2 minuter

När vinterkylan nu har anlänt på riktigt är det smart att ha för vana att vira halsduken minst ett varv runt halsen innan du kliver utanför dörren. Men vilken halsduk passar bäst till bomberjacka? Är grå eller mörkblå halsduk snyggast till en svart rock?

Cafés Martin Hansson guidar till hur du matchar ditt ytterplagg med halsduken på 3 olika sätt.

rock halsduk
  1.  Klä dig snyggt i rock och halsduk

Färger som ofta passar väldigt bra ihop är grått, blått, vitt, svart och kamel. Har du denna säsong valt en svart ytterrock kommer du definitivt hitta den rätta stilen om du adderar en grå halsduk i bomull, ull eller kashmir. Ett stiltips från coachen är att låta materialet stå i fokus när du köper ny halsduk: Dels för att du har halsduken närmast kroppen men även för att slippa frysa på riktigt.

 

halsduk
  1. Bär bomberjackan med en grovstickad halsduk

Ingen har väl kunnat missa att bomberjackan är av de trendigaste och mest briljanta ytterplaggen? Bär du en fodrad bomberjacka eller skinnjacka i höst och vinter är det lika stilsäkert som smart att matcha med en riktigt stor grovstickad halsduk. Låt den hänga enkelt och snyggt med ett eller två varv runt halsen.

 

Monstrad halsduk

3. Mer mönster i vinster

Kommer du ihåg snubben som hade en svart halsduk? Tveksamt. Våga välja en mönstrad halsduk även om du redan har ett mönstrat ytterplagg. Minimalistiskt mode i all ära men då herrmodet senaste säsongerna fullkomligt exploderat av blomstrande mönster, rutor och färgrika accessoarer så kan det vara på tiden att maxa höststilen med en mönstrad halsduk.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-11-10 11:58