7 grejer som piffar till ditt hemmakontor

Hemmakontor, skrivbord och lampa

Semestern är slut och det är dags att koppla på jobbhjärnan. Café guidar till höstens mest monokroma hemmakontor.

Joel Ågren  |  Publicerad 2022-08-11 11:04  |  Lästid: 3 minuter

Skrivbord från Menu

20 990 kr

Designinspiration kan komma från de mest oväntade av ställen. För Fred Rigby, formgivare av danska Menus asymmetriska skrivbord Eclipse, triggade lite småsten som Rigby plockat på sig under en strandpromenad i gång en designprocess som resulterade i skrivbordets organiska form. Den ståtliga bordsskivan är tillverkad i massiv mörkoljad ek och försedd med ett diskret lock som leder vägen till en dold förvaringshink av stål i det ena bordsbenet. Ett smidigt sätt att gömma undan sladdar och annat som tenderar att skapa oreda på en arbetsplats.

Dator, Apple

Från 16 495 kr

Världens bäst säljande bärbara dator – Macbook Air – har precis fått sig en ordentlig uppdatering och är numera både tunnare, lättare, snabbare och snyggare. Mycket tack vare det nya M2-chippet som vässar datorns prestanda på samtliga plan. Modellen har även begåvats med två nya finishar, där den mörbklå nyansen ”Midnatt” står som klar redaktionsfavorit.

Skrivbord, Ikea x Swedish House Mafia 

När Ikea och Swedish House Mafia gör gemensam sak med kollektionen Obegränsad gör man det med ambitionen att demokratisera musikproduktionen i hemmet. Kollektionen, som givetvis går helt i svart och bland annat innefattar en skivspelare, en fåtölj och en kasse för vinylskivor, lanseras till hösten. Bland de möbler som gör mest väsen av sig räknas ett skrivbord med två högtalarställ och en utdragbar hylla för tangentbord. 

Skrivbordsstol, &Tradition  

11 135 kr

Att hämta designinspiration från elefantens former visade sig vara en riktig lyckträff för danska &Tradition och spanske formgivaren Jamie Hayon. Den omfamnande skrivbordsstolen Elefy JH37 är precis lika bekväm som den ser ut, med HR-skum för komforten, underrede med hjul och snurrfunktion för rörelsefriheten och anilinläderklädsel för premiumkänslan.

Hylla, String

Från 1 250 kr

Två vägghängda gavlar och tre hyllplan i monokroma färger. Svårare behöver det verkligen inte vara. Den klassiska Stringhyllan ritades 1949 av arkitekten Nisse Strinning och är tack vare sin smarta konstruktion en verklig designklassiker. Strinnings sista bidrag till den skandinaviska designfloran – String Pocket – ritades så sent som 2005 och paketeras, till skillnad från sin föregångare, som en komplett hylla.

Bok, Where We Work

Hur ska man locka tillbaka anställda till kontoren i en post-pandemisk värld där alla vant sig vid att jobba hemifrån? I nya boken Where We Work (Frame) lyfter författarna fram 51 kontorsföredömen som knäckt nöten. 

Bordslampa, Lumina

7 700 kr

Med sloganen ”lots of light, not much lamp” har bordslampan Daphine utgjort stommen för det italienska varumärket Lumina sedan 1975. En ikonisk industriarmatur med ledad arm och justerarbar lampskärm som med åren uppgraderats med LED, tvåstegs­omkopplare, push-dimmer och gummi­liknande soft touch-yta.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-08-11 11:04