Ikea öppnar butik mitt i centrala Stockholm på fredag

Ikea fortsätter att expandera – denna gång i centrala Stockholm. Den 1 september öppnar citybutiken på Regeringsgatan.

Nanna von Knorring  |  Publicerad 2017-08-29 10:52  |  Lästid: < 1 minut

Ikea öppnar en ny butik mitt i centrala Stockholm. Citybutiken kommer att ligga på Regeringsgatan 65, intill Mood-gallerian och mitt bland alla Stockholms centrala shoppingstråk. Lokalen kommer att vara drygt 300 kvadratmeter stor.

Butiken på Regeringsgatan 65.

Det rör sig om en så kallad citybutik som ska komplettera köksavdelningarna på de två befintliga varuhusen i Stockholm samt upphämtnings- och servicebutiken i Danderyd. Köksbutiken ska öka tillgängligheten för Ikea-kunder som vill planera och beställa kök och är inledningsvis ett test under en halvårsperiod.

– Det här blir ett test på vad stockholmarna vill ha. Vi känner att vi måste öka tillgängligheten, säger Håkan Svedman till SvD Näringsliv och poängterar att det vid en succé kan bli aktuellt med en permanent lösning inne i Stockholm.

Den nya butiken öppnar 1 september och dessutom öppnar Ikea ett nytt lager i Arlanda stad för att möjliggöra kortare leveranstider för de kunder som väljer att handla på nätet.

– Vi har en utmaning framför oss som vi behöver utveckla och det är tillgängligheten. Lagret i Arlanda betyder att det kan bli kortare leveranstider för våra e-handlande kunder i Stockholm. Vi måste bli enklare, bättre och snabbare. Därför prövar vi oss fram nu, säger Håkan Svedman till SvD Näringsliv.

Mer Ikea från Café!

13 snygga favoriter ur nya Ikea-katalogen

Ikeas nya reklam är full av så kallat ASMR-ljud som ger oss riktig gåshud

Uppdatera din Malm-byrå – 5 tips som gör din Ikea-möbel unik 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-08-29 11:49