Ikeas nästa drag: Möbler för gamers – som inte är fula

Den svenska möbeljätten ska göra bekväma gamingmöbler som inte ser ut som neonupplyst mardröm.

Jonas Fiskáare  |  Publicerad 2020-09-16 15:06  |  Lästid: 2 minuter

Gång på gång har Ikea visat prov på att stilfull och funktionell heminredning inte behöver kosta skjortan. Ofta genom spännande och innovativa branschöverskridande samarbeten med andra storfräsare. Som senast, när man teamade upp med den danska leksaksgiganten Lego, bara för att nämna som ett exempel.

Nu avslöjar det svenska möbelvaruhuset att man har ett nytt, fräscht samarbete på gång. Den här gången har man slagit sina kloka huvuden tillsammans med en annan pionjär (fast i PC-branschen) – taiwanesiska tillverkaren Asus och ROG (Republic of Gamers), i ett ambitiöst försök att vinna över kunder från en helt ny kundkrets: så kallade ”gamers”.

Det är ingen hemlighet att gaming-industrin blomstrar och generar pengar som aldrig förr. Och i takt med att denna subkultur växer så efterfrågas också ett större produktutbud. Dagens utövare nöjer sig inte bara med högpresterande datorer. Lika (nästan i alla fall) efterfrågade är de möbler som lever upp till den komfort som en riktig långkörare framför skärmen – uppenbarligen – kräver.

Blir nya kollaborationen med Asus & ROG en ny succé för Ikea, måntro?
Bild: Getty

En marknad som nu Ikea försöker penetrera genom denna allians med den taiwanesiska PC-jätten. För även om gaming-möbler redan är en etablerad produktkategori är det fortfarande så att dessa möbler allt som oftast är av det dyrare slaget. En sanning som nu Ikea alltså försöker utmana.

Samarbetet med Asus kommer att omfatta en särskild möbelserie med ett trettiotal produkter, helt ämnade för en bekväm och stilfull gaming-upplevelse. Själva hävdar Ikea att man tillämpat en ”korsdemografisk” designfilosofi när man tagit fram dessa nya produkter, där man frångått stereotypa utföranden i svart eller neon, för att istället erbjuda möbler som bättre matchar den övriga inredningen. Produkterna i serien kommer innefatta såväl stolar som skrivbord och andra accessoarer för att erbjuda bästa möjliga gaming-upplevelse – och, förmodar vi, till ett pangpris.

Den nya möbelserien planeras släppas under 2021 med start i Kina för att senare lanseras globalt.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-09-16 15:08