Du vill VERKLIGEN inte tappa din iPhone 8 i golvet

Kul med ny iPhone 8! Men se till att inte tappa den – det skulle bli en ovanligt dyr historia!

Joel Linde  |  Publicerad 2017-09-25 14:29  |  Lästid: < 1 minut

Apple presenterade nyligen sina tre nya telefoner. Mest uppståndelse blev det så klart kring deras jubileumstelefon, iPhone X, men den kommer inte släppas förrän i oktober. Däremot finns iPhone 8 och iPhone 8 Plus redan i butik.

De nya telefonerna har gått tillbaka till glashöljet på baksidan – precis som iPhone 4 hade – för att möjliggöra den mycket uppskattade och omtalade trådlösa laddningen. Men baksidan har en baksida, så att säga, och den är dyr.

Apple lovade under presentationen av telefonerna att glaset på baksidan är det mest hållbara som någonsin suttit på en iPhone. Exakt vad det kommer innebära undrar alla som går runt med permanent insprängda mikroglasbitar i skärmtummen, men det vi vet redan nu är att… ja, att du inte vill att det ska gå sönder, helt enkelt.

Tekniksajten iFixit öppnade upp en iPhone 8 för att ta reda på hur lätt den är att reparera. Inte särskilt, kom de fram till. På en tiogradig skala fick iPhone 8 betyget 6. Och svårt innebär också dyrt.

“Men varför ska jag bry mig, jag har ju Applecare+ (för 1 499 kronor) på min nya 8 000-kronorslur (9 000 om du väljer iPhone 8 Plus)”, kanske du tänker. Men det är just där problemet ligger: Glaset på baksidan ses inte som en skärmskada, som har en självrisk på 249 kronor, utan som en övrig skada, som kostar 849 kronor i självrisk.

Kom också ihåg att försäkringen endast täcker två skador, sen är den förbrukad. Efter det – eller om du aldrig tecknade försäkringen till att börja med – kostar en ny baksida drygt 3 000 kronor.

via GIPHY

Med andra ord – skaffa ett bra skal DIREKT!

Kolla in vårt testa av nya Apple iOS – här är de 6 bästa och mest användbara funktionerna!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-09-25 14:48