Så bra är Apples nya högtalare och smarta hemmet-hub

Apple HomePod

Ljudet i den andra generationens Homepod imponerar.

Elin Parmhed  |  Publicerad 2023-02-10 10:07  |  Lästid: 2 minuter

Apples nya smarta högtalare Homepod ska enligt Apple själva ha ljud som fyller hela rummet. Och visst har den ett fint balanserat ljud och en kraftig bas. Samtidigt är den förhållandevis låst till Apples produkter och Apple Music, samt att den har en sämre röstassistent och är kraftigt prissatt. 

Homepod är en högtalare, men också en smarta hemmet-hubb. En temperatursensor känner av temperatur och luftfuktighet och kan använda den informationen till att starta en fläkt eller sätta igång ett element, till exempel. Homepod stödjer den nya smarta hemmet-standarden Matter. Vi testar just ett Matterstyrt eluttag och kan enkelt ansluta både Google Home och Apple Homekit.  

Men mycket handlar så klart om ljudet, som är överraskande bra. Homepod har ett välbalanserat ljud över alla volymer och samtidigt en djup och tydlig bas, den kombinationen gör att vi fortfarande hör musikens alla nyanser. 

Homepod är byggd så att du ska få lika bra ljud oavsett var du står i förhållande till den. Precis som Marshalls nya högtalare Emberton, som imponerade kraftigt när Café testade den nyligen. Du kan alltså placera den var som helst. I praktiken kräver den, tillskillnad från nyss nämnda Marshall Emberton, en sladdanslutning så riktigt helt fri är du inte. Men ljudet låter bra oavsett var vi placerar den.

Högtalaren/hubben leker bäst med andra produkter från Apple och Apple Music. Röstassistenten Siri (som har vissa problem med att förstå vad vi säger) vill bara spela musik från just Apple Music. För att använda Spotify får du starta musiken i din telefon och sedan föra över den till högtalaren. Spelas något på iPhone går det lätt att föra över.

Apple Homepod väger 2,3 kilo kostar 4 000 kronor. Du kan läsa mer om produkten eller köpa den via Apples hemsida.

Artikeln publiceras i samarbete med Thingz.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-02-10 10:08