Hoppa till innehåll

Av alla vansinniga Instagrambeteenden är det här ändå det värsta

När jag dumscrollar på Instagram (som jag gör alldeles för mycket) istället för att göra något vettigt med min tid och mitt liv, där jag dessutom följer massa idioter, studsar jag såklart på saker jag stör mig på. Jag ”hatewatchar” som vissa kallar det, jag skulle säga att det är mer som att kolla på … Continued

När jag dumscrollar på Instagram (som jag gör alldeles för mycket) istället för att göra något vettigt med min tid och mitt liv, där jag dessutom följer massa idioter, studsar jag såklart på saker jag stör mig på. Jag ”hatewatchar” som vissa kallar det, jag skulle säga att det är mer som att kolla på en bilolycka; jag vill inte men kan inte låta bli att titta. Det är FÖR dumt för att inte titta, jag klarar det ett tag men att avföljer alltid tillslut p.g.a. kan inte lägga mer mörk energi på att störa mig.

Någon säljer sina inlägg och sin själ till något idiotiskt företag för att kunna bygga en femte bastu i sin Östermalmsvåning

T.ex. när folk tar bild på sig och sin partner för tusende gången med nån lökig caption som typ ”den här KNASBOLLEN har funnits i mitt liv i 7 år nu hen betyder ALLT”. Eller när någon som man tidigare tyckte var lite rolig plötsligt säljer sina inlägg och sin själ till något idiotiskt företag för att kunna bygga en femte bastu i sin Östermalmsvåning.

Eller när någon (börjar, tack gud, försvinna nu va?) använder BOOMERANG, eller när Youtubers från Uddevalla gör kill-och-tjej-sketcher där de spelar alla roller själv med peruker, eller när snyggt folk lägger upp en selfie om dagen med kryptiska meningslösa emoji-captions, eller när folk tror att de måste förmedla att de är på konsert till alla följare och lägger upp en miljon klipp där de står 100 meter från scenen och med Parkinson-skakig mobilkamera filmar ett jävla ljussken lång bort åt helvete där musiken när det spelas upp i mottagarens ände låter lika illa som när mina ungar tar fram kastrullerna och ett munspel och ”spelar KISS”.

Eller när någon tar en selfie med Zlatan och skriver ”Zlatan tjatade om en selfie då ställer man upp”.

Alla dina kompisar håller med mig men vågar inte säga något till dig

Allt detta kan jag nästan leva med, det finns trots allt något mänskligt här, men det som får mig att avfölja någon absolut på direkten och momangen, utan att ens tveka en enda sekund – fortare än Ola Rapace hinner flexa av sig tröjan i Hassel och säga ”vad är ditt fucking problem, horunge?” – så är det när någon lägger upp BILDER FRÅN SIN TRÄNING.

Bli gärna hur stark du vill på ditt gym, krisa hur mycket du vill över din kropp och kompensera med dyra gymkort. Spring från döden hur mycket du vill på löpbandet, kötta fria vikter och skitnödiga burpees, gört! Men för guds skull, visa den inre styrkan att motstå frestelsen att lägga upp träningsbilder och klipp på Instagram. Ingen bryr sig. INGEN INGEN BRYR SIG om din träning!!!

Du måste höra det här. Så är det. Alla dina kompisar håller med mig men vågar inte säga något till dig. Om du brukar göra det här, träna nu istället din inre mentala styrka och motstå frestelsen att lägga upp träningsbilder, och var trygg i vetskapen om att DU tränar för din egen skull och ingen annans, och att inget får dina följares ögon att blöda mer än ett Boomerang-klipp på dina reps eller en bild på ditt svettiga fejs där du skriver ”20 x 15 kg, superset med marklyft, DÖÖÖÖD”. INGEN BRYR SIG!

Hitta din inre styrka och MOTSTÅ. Testa! Det kommer kännas otroligt bra efteråt, som efter fantastiskt sex, total harmoni och avslappning. Lovar. Flexa din fina kropp IRL, den bekräftelsen kommer och måste räcka, lovar igen. Hitta din inre ninja och motstå, gör det bara. Lita på mig.

En av historiens första memes är alltjämt relevant.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.