Hoppa till innehåll

James Corden går vidare från Carpool Karaoke – kör Airpool Karaoke med Kanye West

Marlon Appelgren

James Corden och Kanye West sjungandes och pratandes tillsammans i ett plan – inte i en bil. Kan det här vara slutet för det uttjatade Carpool Karaoke? Man kan ju alltid hoppas.

Den glatt ivrige, brittiske komikern James Cordens uppsyn går väl, med reservation för att inte låta alldeles för hård, att beskriva som damm. När det gått några härliga dagar utan honom i flödet vet man vad som är på väg. Snubben dyker upp på så många olika platser att han ibland tar sig till vråer man knappt visste fanns. Framförallt är det kanske där man helst inte velat ha honom också, som till exempel Paul McCartneys heliga föräldrahem i Liverpool.

Med det sagt syftar vi självklart, men inte enbart, till det ständigt aktuella formatet Carpool Karaoke som man ändå får säga att det blivit lite för mycket av senaste åren. Ni vet det där minst sagt uttjatade intervjuformatet där en sprallig Corden Range Rover-cruisar runt i Beverly Hills och nynnar till tonerna av diverse världsstjärnors hitlåtar för att då och då flika in en eller två ofarliga frågor till sina gäster – mja, det är kanske så långt ifrån intervjuteknik à la Uppdrag Granskning man kan komma.

De mest populära Carpool Karaoke-klippen:
1. Adele, 205 000 000 visningar.
2. One Direction, 148 000 000 visningar.
3. Justin Bieber, 147 000 000 visningar.
4. Sia, 119 000 000 visningar.
5. Bruno Mars, 110 000 000 visningar.

Nu verkar det dock som att vi kan se ljuset i tunneln för den här typen av bilcontent-kultur. Som en viss Corden varit fadersfiguren för, och som typiskt nog flitigt plockats upp i otaliga andra intervjusammanhang – bland annat i Martin Björks fortlöpande Instagramserie #intimtmedbjörken.

Så, nu när det gnällts färdigt om Corden och hans framgångsrika sätt att penetrera världen med humor och brinnande entusiasm, är det glädjande att Corden äntligen har tagit några steg bort från det sönderslitna Range Rover-partyt. Detta för att istället lyfta sitt format upp till skyarna.

I sin nya intervju med den albumaktuelle världsstjärnan Kanye West introduceras det nya formatet Airpool Karaoke, och lika mycket som vi hoppas att det inte blir en ny låsning i intervjuformat för James Cordens skull, hoppas vi innerligt att det inte sprider sig över på andra intervjuare i världen. Inte bara för allas tålamods skull, utan främst planetens.

I klippet nedan syns James Corden och Kanye West tillsammans på ett flygplan komplett med en gospelkör som, mellan raderna av frågor om hans nya album och privatliv, varvar intervjun med några bekanta Kanye-låtar som Jesus Walks. Mäktigt, intimt och inte minst ljudbildsvackert, får man ändå lov att säga. Se klippet här!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=924&v=vgLOv36an3s

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.