Hoppa till innehåll

Ta en titt på Kanye Wests stridsvagnsliknande monsterfordon

Kanye West och hans Monstertruck
Wilmer Gyllström

Kanye West brutala leksak som kör över allt – bokstavligen.

Det är svårt att inte höja på ögonbrynen när man ser Kanye Wests fordon, ja för vad är det egentligen? Är det en traktor, en fyrhjuling eller en stridsvagn? Detta monster är det som tar Ye runt på de Wyomingska vidderna. Monstret har de döpt till ”YEEZY mobiles”.

Kanye West har alltid haft ett stort intresse för fordon, men det här fordonet, som alltså är en kombination av en fyrhjuling och en stridsvagn, är något alldeles extra. Enligt den ukrainska fordonstillverkaren Sherp är fordonet tänkt att klara sig igenom ”extrema distansförhållanden”. Vilket innebär att den kan köra över hinder på nästan en meter högt, med andra ord klarar den i princip vad som helst – den plöjer allt i sin väg.

Foto: Sherp

Nu till själva fordonet. Det som Kanyes vrålåk har gemensamt med en stridsvagn är att man inte svänger med hjulen. Istället behöver du stanna och sedan byta till den riktning du önskar föra fordonet framåt. Dessutom går det att höja och sänka nivån av luft i däcken så att man enklare kommer över hinder. Lite hård fakta om fordonet, som alltså heter Sherp Pro ATV.

Max hastighet: 40 km/h.
Maxhastighet i vatten (ja, självklart kan den åka på vatten): 6 km/h.
Köras utan tankning: 115 timmar.
Liter/timme: 2 – 3.
Däckdiameter: 1,6 meter.
Maxvikt: 1 ton.
Rymmer: Två framsäten och en baklucka – total plats för 6 passagerare.

Foto: Youtube

Ödmjuk är han i alla fall Kanye mot sina vänner. Den Atlanta-baserade rapparen och vännen 2Chainz födelsedag ligger runt hörnet och har nu firats i förväg, med en ny Sherp Pro ATV. Presentens prislapp? 120 000 dollar. Leksaken visas glatt upp på rapparens Instagram

https://www.instagram.com/p/CEj73_slmmb/

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.