Annons

clarkson_start

I veckan blev programledaren Jeremy Clarkson avstängd från BBC:s succéshow Top Gears . Det är första gången han blir avstängd – men långt ifrån första gången han klampat i klaveret. 

* * *

Jeremy Clarkson stängs av efter att han, enligt uppgifter, ska ha slagit en av producenterna för programmet på grund av att han inte fått sin mat serverad när den skulle serveras. Det kommande avsnittet av Top Gear, som ska sändas på söndag, har ställts in och det ryktas om att resten av säsongen ställs in. Den populära programledaren har under sina närmare 27 år med programmet ställt till med en rad kontroverser.

 

Rasistkommentaren

clarkson_bridge

Foto: BBC

Programmet drog till Vietnam och byggde en bro över floden Kwai (som i filmen). När Clarkson och kollegan Richard Hammond hade byggt klart bron och studerade sitt bygge så sa Clarkson: ”That is a proud moment – but there’s a slope on it” precis när en vietnamesisk man klev på bron. ”Slope” betyder lutning på engelska men det är också ett nedsättande uttryck för människor från Asien.

 

Falklandsplåtarna

clarkson_falklands

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Foto: Sebastian Guzman.

Clarkson och hans kompanjoner Richard Hammond och James May åkte till Argentina men tvingades vända när befolkningen blev vansinniga på trion. Anledningen? De åkte runt i en Porsche med registreringsnumret H982 FKL som invånarna ansåg vara en referens till Falklandskriget 1982. Clarkson nekade till att ha velat orsaka tumultet, och sa att om BBC trott att han hade valt nummerskylten med mening så hade han fått sparken direkt och att skylten byttes ut så fort de insåg det kontroversiella.

 

Stötte sig med funktionshindrade

clarkson_ferrari

Jeremy Clarkson skulle jämföra två Ferraris i programmet och kallade den äldre varianten för ”träskalle” och att den borde heta ”430 Speciale needs” istället för ”430 Speciale” – något som såklart fick funktionsnedsatta att kritisera honom.

 

”The One show-skandalen”

clarkson_oneshow

Foto: BBC

Clarkson mottog över 31 000 klagomål när han i programmet One Show på BBC tyckte att de som jobbade inom den offentliga sektorn som hade deltagit i en 24-timmarsstrejk borde skjutas: ”Jag skulle ta ut dem och avrätta dem inför deras familjer”, sa han.

 

Långtradarchaffis-gate

clarkson_lorry

Foto: BBC

Clarkson raljerade över långtradarchaufförer på ett grovt sätt. Clarkson sa ironiskt att det är ett tufft jobb och menade att det enda man gör är att växla, växla, kolla backspegeln och mörda prostituerade.

 

Mexiko-attacken

clarkson_mexiko

Foto: All over press

Clarkson var tvungen att be om ursäkt till den mexikanska ambassaden efter att alla tre programledarna gjort stötande uttalanden om landet. Bland annat kallade de Mexikos nationalrätt för ”sjuk med ost på” och beskrev de mexikanska folket som lata, svaga, uppblåsta och överviktiga.

 

Frågan är hur hårt Clarkson själv tar på skandalerna, när han får reaktioner som den här från Snickers:

clarkson_snickers

 

Henrik Malmberg

* * *

Läs mer!

6 riktiga machomän – som numera ser ut som äldre damer

12 guldklimpar du inte får missa på HBO Nordic, Netflix och Viaplay

Blue Steel är tillbaka – klart för uppföljare till Zoolander 

Annons

Dela (24)
Tweeta

Annons


Laddar