Hoppa till innehåll

12 guldklimpar du inte får missa på HBO Nordic, Netflix och Viaplay

Hur ofta har du inte gått vilse bland streamingtjänsternas hundratals titlar? När du ändå betalar varje månad är det väl bara rimligt att få ut det mesta av det? Här är 12 kalasbra filmer och serier på HBO Nordic, Netflix och ViaPlay.  HBO Nordic 1. The Jinx (serie) Det börjar med ett styckmordmysterium i Galveston, Texas – men utvecklas … Continued

omslagguldklimp

Hur ofta har du inte gått vilse bland streamingtjänsternas hundratals titlar? När du ändå betalar varje månad är det väl bara rimligt att få ut det mesta av det? Här är 12 kalasbra filmer och serier på HBO Nordic, Netflix och ViaPlay. 

HBO Nordic

1. The Jinx (serie)

Det börjar med ett styckmordmysterium i Galveston, Texas – men utvecklas snabbt till en klaustrofobisk resa in i den flerfaldigt mordmisstänkte mångmiljonären Bob Dursts mörka själ. Cliffhangern i slutet av femte avsnittet av The Jinx går inte av för hackor – så vill du se serien back-to-back, vänta till måndag (den 16 mars) då HBO lägger upp det sjätte och sista avsnittet…

2. Lars and the Real Girl (film)

Indiehunken Ryan Gosling spelar den inåtvända och excentriska Lars Lindstrom. Han blir kär i en modern och utvecklad Barbara-docka och den lilla orten tvingas anpassa sig till det udda partnerskapet. Indiefilmen blev Oscarnominerad och utspelar sig i amerikansk Fargo/svenskbygds-miljö.

3. Fargo (serie)

På tal om Fargo-miljö. Noah Hawley vågade plocka upp bröderna Coens bästa film till en tv-serie. Första säsongen vann två Golden Globes och Martin ”Bilbo” Freeman tillsammans med Billy Bob Thornton är enastående i Minnesota-frosten.

4. Masters of Sex (serie)

Serien tar fasta på forskarduon Dr William Masters och Virginia Johnsons yrkes- och privatliv. Paret forskade på människan som sexuell varelse under det pryda 1950- och 1960-talet och serien blev Golden Globe-nominerad till bästa tv-serie 2013.

Netflix

För att kunna få ut det mesta av ditt Netflix ska du ladda hem tillägget Hola till din webbläsare. Då kan du se det amerikanska utbudet som skiljer sig från det svenska.

1. The Killing (serie)

Den amerikanska versionen av danska ”Brottet” tar sig precis som originalet tid att utveckla berättelsen i lugnt tempo. Joel Kinnaman och Mirielle Enos som ett omaka snutpar i ett ångestladdat och dyngsurt Seattle är aldrig tråkiga att följa.

2. Out of the Furnace (film)

Fantastiskt skådespeleri i en nedgången och sliten amerikansk småstad. Bale, Affleck och Harrelson i den mörkaste och mest verklighetstrogna hämndfilmen på Netflix.

3. House of Cards – originalet (serie)

Den ursprungliga Frank Underwood heter Francis Urquhart och är minst lika diabolisk och psykopatisk som den amerikanska efterträdaren. Brittiska House of cards från 1990 har en vassare politisk udd och förlagan skiljer sig rätt rejält från den amerikanska.

4. Line of Duty (serie)

Kriminalserien som DN:s Johan Croneman ansåg vara ” …det bästa kriminaldrama jag sett på 20 år”. Missa inte den mest täta, nervpirrande och gastkramande serien om polisröta som gjorts.

ViaPlay

1. Battle Royale (film)

Känd som förlagan till dagens Hunger Games-filmer men betydligt mörkare, vuxnare och mer kontroversiell.

2. Elephant (film)

Gus Van Sants dystopiska skildring av hur två elever i USA går in med automatvapen de köpt på postförskott, och begår en skolmassaker. Långa skickliga scener och ett slut som tragiskt nog är alldeles för verklighetsförankrat.

3. Amores perros (film)

Amores Perros eller Älskade hundar som den heter på svenska är Alejandro González Iñárritu debutfilm. Regissören som senare gav oss Babel och högaktuella Birdman skildrar i debuten hur tre öden från tre samhällsklasser vävs samman genom våld, svek och hundslagsmål.

4. Hard Knocks (serie)

Sportentusiast? Då får du inte missa ”Hard knocks”. HBO följer varje år med ett lag ur den amerikanska fotbollsligan NFL på deras försäsongsträning. Det är amerikanskt, svulstigt, svinsnyggt filmat och en helt unik inblick i livet hos de största idrottsstjärnorna i USA.

Erik Lejdelin

* * *

Läs mer!

Blue Steel är tillbaka – klart för uppföljare till Zoolander 

Kolla klippet – här blir Axwell och Ingrosso skådespelare i nya videon

Så mycket fick artisterna för att spela på Woodstockfestivalen

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.