Hoppa till innehåll

Jesper Sjögren är veckans bäst klädda på #cafestil

Tom Cehlin Magnusson

Våga lite, det är vad veckans bäst klädda Café-läsare Jesper Sjögren säger är nyckeln till en bra sommarstil.

Jesper Sjögren är namnet på den unga Stockholmskille som sätter stilen på varje Instagram-bild han postar. Med en avslappnad men vågad mix av streetwear, skate och mer uppklätt mode är han ett självklart val för veckans bäst klädda man på vår Instagram-sida, @cafestil. Jesper driver även en modeblogg som du hittar här.

jespersjögren

Hur skulle du beskriva din stil?
– Jag skulle nog beskriva min stil som ganska avslappnad med materialval och silhuetten i fokus, typ vida frottébyxor och slappa skjortor. Jag tycker även att jag har en del influenser från skatemodet, vilket kommit naturligt då jag åkt skateboard i väldigt många år. Sneakers är också en stor del av min stil.
Vems stil inspireras du av (och varför)?
– Folket på Our Legacy har helt klart inspirerat mig väldigt mycket och bidragit till den jag är idag stilmässigt. Det är nog till en stor del på grund av den där obrydda känslan. De kör sin grej som jag råkar gilla. Om jag kollar bloggmässigt på ”stilikonerna” efter inspiration så känner jag att det inte finns så många jag ser upp till. Det är mest bara färgglada urringade t-shirts och Yeezys, vilket inte alls är min grej. Istället söker jag mig bort från detta och drar mig mer mot lookbooks och foto-editorials.
Vilket är ditt bästa klädköp på senare tid?
– Jag har köpt mycket bra men högst upp hamnar nog ändå min skinnjacka från Our Legacy som jag sett någon beskriva som en riktig ”håll käften-jacka”, vilket är precis vad den är. Annars är det nog min crêpe-jacka från L’Homme Rouge eller en hoodie från Gosha Rubchinskiy.

jackajesper

Jespers ”håll käften-jacka” från Our Legacy. 

Vilket är ditt sämsta klädköp på senare tid?
– Svårt, men skulle jag välja ut något så är det en kortärmad sweatshirt från H&M Studio som aldrig använts. När jag tänker efter så vet jag att jag inte ens gillar sådana så varför jag köpte den är för mig ett stort frågetecken. Men om jag ska ta något lite dyrare så är det förmodligen en kostym jag köpte på Our Legacys utförsäljning. Den är verkligen sjukt snygg men den är så pass varm att jag inte vet när jag kommer att använda den. Den är iallafall fin att titta på, haha!
Vad är ditt bästa stiltips under sommaren?
– Det känns som att jag säger som alla andra när jag säger att man ska klä sig bekvämt och svalt vilket såklart är jättebra tips. Men jag tycker det är kul att klä sig lite extra ledigt, snutt på turistigt, när jag har lediga dagar. Bowlingskjorta, shorts, tofflor och solglasögon är en riktigt bra kombo som jag tycker skriker sommar. Våga lite.
Har du något drömplagg?
– Mitt absoluta drömplagg är rocken som personalen bar vid Comme des Garcons modevisning 1986 med texten ”Printemps-Été 1986 Comme des Garcons” på ryggen. Jag har sett en sådan live en gång och den är helt fantastisk. Det är snudd på att den är värd ekonomiskt självmord.

@cafestil är kontot där du får stilinspiration från våra läsare, och från redaktionen. Caféredaktionen samlar de snyggaste stilarna utanför redaktionen i Stockholm och resten av landet – och välkomnar alla att tagga oss på #cafestil eller @cafestil för att få en bild publicerad.

Det här är Jespers senaste bild på Instagram – följ honom för snygg inspiration!

jespersjogreninsta

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.