Hoppa till innehåll

Den stämningsfulla trailern till Joaquin Phoenix ”Joker” lovar gott

Joaquin Phoenix som Jokern.

En närmast ”The Machinist”-smal Joaquin Phoenix förvandlas till mångas favoritskurk, Batmanuniversumets Jokern i kommande filmen ”Joker”. Den lätt kusliga trailern ser du här!

En av förra sommarens mer överraskande, och trevligare, nöjesnyheter var att den trefaldigt Oscarsnominerade Joaquin Phoenix ska spela Jokern i en fristående – mörk – film om den megalomaniska skurken.

Jokern, som bekant har blivit tätt förknippad med Heath Ledger i den Christopher Nolan-regisserade The Dark Knight, rankas nästan alltid i topp på topplistor över tidernas bästa filmskurkar och har, förutom nämnde Ledger, gestaltats av bland andra Jack Nicholson och Jared Leto tidigare.

Filmposter till filmen ”The Joker”.
Mycket tyder på att en utmärglad Joaquin Phoenix kommer göra sig bra som filmskurkarnas filmskurk, Jokern.

Joker regisseras av Baksmällan-regissören Todd Phillips och filmen har, i sammanhanget, en blygsam budget på 55 miljoner dollar att röra sig med – betydligt lägre än en traditionell blockbuster-produktion. Filmens tonalitet sägs bli mer åt det mörkare och experimentella hållet än tidigare Joker-installationer i DC Comics-universumet, något som känns lovande för oss som gillade Ledgers tolkning av den clownsminkade filmskurken i The Dark Knight. Filmen utspelar sig under 1980-talet, och tidigare rapporter gör gällande att regissören Todd Phillips strävar efter en ton som hyllar producenten Martin Scorseses Taxi Driver.

Nu är den första trailern till Joker äntligen släppt, och om vi ska döma av de första dryga 130 sekunderna rörligt vi serverats verkar man satsa på en kuslig – gnagande – stämning snarare än explosiv pang-pang action. Gott så.

Trailern till filmen Joker

Joaquin Phoenix, som ligger bakom idén till en karaktärsdriven lågbudgetfilm om en skurk i DC-universumet, har tidigare uttalat sig om projektet:

”För tre eller fyra år sen ringde jag min agent och sa ”Varför kan de inte bara ta en av dessa karaktärer och göra en lågbudgetfilm, en film men också en karaktärsstudie, och varför inte ta en av skurkarna?”. Och jag tänkte ”Du kan inte ta Jokern, för du vet, man kan bara inte göra den karaktären, det är redan gjort”, berättade Phoenix för Collider.

Men när saker hettade till tyckte ändå Phoenix att det var en kanonidé att göra filmen om just Jokern, en skurk med komiska element. Phoenix tycker också att valet av Todd Phillips som regissör är kanon.

”Han verkar ha en väldigt intressant förståelse för den här världen och vad han vill säga”, säger han om Todd Phillips och fortsätter.

”Det är något väldigt lockande med det och att jobba med honom i det här projektet”.

I övriga roller ser vi bland andra Robert De Niro och Deadpool 2-skådisen Zazie Beetz.

Filmen ”Joker” har biopremiär 4 oktober 2019.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.