Hoppa till innehåll

Joaquin Phoenix ska spela Jokern i en film om bara Jokern

Den trefaldigt Oscarsnominerade Joaquin Phoenix ska spela Jokern i en fristående – mörk – film om den megalomaniska skurken.

Alla minns Heath Ledgers ikoniska tolkning av Jokern i The dark knight och senast att tolka den obehagliga skurken var Jared Leto i den halvsågade Suicide squad. Nu är det klart att Joaquin Phoenix är nästa storskådis att få spendera ansenlig mängd tid i sminklogen.

Warner Bros. bekräftar att filmen har fått grönt ljus, och det handlar om en fristående Joker-film, där karaktärens ursprung ska stå i fokus, skriver Hollywood Reporter. Budgeten – 55 miljoner dollar – är betydligt  mindre än för en traditionell blockbuster-produktion och filmens tonalitet sägs bli mer åt det mörkare och experimentella hållet än tidigare Joker-installationer i DC Comics-universumet. Lovande, tycker vi som gillade Ledgers Joker-tolkning i The dark knight.

Regisserar gör Baksmällan-regissören Todd Phillips och enligt NME står Martin Scorsese listad som exekutiv producent.

Filmen har ännu inte fått ett premiärdatum, men vi gissar att mer nyheter kring projektet kommer att sippra ut inom kort.

Heath Ledger som Jokern i The dark knight (2008).
Jack Nicholson som Jokern i Batman (1989).
Jared Leto som Jokern i Suicide squad (2016).

Mer film och serier från Café!

Sons of Anarchy-spinoffen Mayans MC har fått premiärdatum – se nya trailern

Fått nog av fotboll? Här är sommarens nyheter på Netflix och HBO

Här hintar Game of Thrones-skådisen om seriens slut

Andrev Walden väljer årets 30 hetaste filmer 2018

Jokern toppar listan över de bästa filmskurkarna genom tiderna

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.