Hoppa till innehåll

Efter Chernobyl-succén – Johan Renck regisserar HBO-serien The Last of Us

Johan Renck och Ellie i The Last of Us

Det här känns som en perfekt match.

Sommarens, och en av årets största, tv-spelslanseringar närmar sig. Den 19 juni släpps äntligen Naughty Dogs grovt uppskjutna uppföljare till den post-apokalyptiska zombiesuccén The Last of Us – och redan på fredag släpps recensionerna och vi får en fingervisning om det är värt att nobba sol och bad (högst troligen) för att stänga in sig och spela tv-spel.

The Last of Us från 2013 revolutionerande i nån mån hur en tv-spelshistoria kunde berättas och byggde en sorts fader och dotter-relation mellan spelets protagonister, Joel och Ellie, i en post-apokalyptisk spelvärld. Många håller fortfarande The Last of Us som ett av världens bästa tv-spel någonsin.

Café har tidigare skrivit om att The Last of Us-spelet ska bli flådig HBO-produktion med Chernobyl-bekante Craig Mazin som showrunner. Nu har Mazin fått med sig sin Emmys-vinnande Chernobyl-regissör på tåget, svenska superregissören Johan Renck har nämligen kritat på för att göra ”åtminstone” pilotavsnittet till tv-serien The Last of Us, skriver Disussing Film, Renck ska också fungera som exekutiv producent för serien.

Med Chernobyls grådassiga, panikartade radioaktiva värld i färskt minne känns duon Mazin/Renck som en perfekt match och rekrytering för att få till en riktigt bra tv-serieversion av tv-spelet.

Det är fortfarande oklart när inspelningarna börjar för The Last of Us, men tills dess har vi ju alltid tv-spelet The Last of Us II, som alltså släpps fredag 19 juni, att vända oss till för underhållning i sommar.

LÄS OCKSÅ: Café hemma hos seriesnillet Johan Renck

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.