Jake Gyllenhaal skulle träffa Jonas Bonnier – men friserade skägget i stället

Du vet hur det är, när skägget kallar...

Joel Linde | Foto IBL, Stella Pictures  |  Publicerad 2018-02-20 10:21  |  Lästid: 1 minut

Hösten 2016 stod det klart att Netflix hade köpt rättigheterna till Jonas Bonniers då ännu ej utgivna bok, Helikopterrånet, för att göra film av den legendariska händelsen som utspelade sig 2009 i Västberga utanför Stockholm.

Boken är nu utgiven men filmnyheter är det skralt om. I en intervju med P4 Extra berättar Jonas Bonnier om vad som händer med filmatiseringen.

– Nu finns ett manus på plats som jag tror att folk verkar uppskatta, nu börjar det talas om möjliga datum för start på projektet.

Filmen har alltså inte börjat filmas ännu, men Jonas Bonnier var i somras på väg att träffa Jake Gyllenhaal, som ska medproducera och spela i filmen. Dock var det något som kom i vägen.

– Jag skulle träffa Jake efter hans Broadway-föreställning där han sjöng, och jag satt och väntade och väntade och väntade. Hans assistent kom förbi flera gånger och bad mig vänta ytterligare – vilket jag gärna gjorde – men sen till slut hade jag väntat i, jag vet inte, 20 minuter, och assistenten kom förbi igen och sa:

”nja, Jake håller på att frisera sitt skägg just nu så det kanske tar någon halvtimme till.”

Rimligt av Jake – ett skägg ska aldrig negligeras – men också rimligt av Jonas Bonnier som valde att låta Jake ta sin tid och i stället bege sig ut på andra äventyr.

Mer om helikopterrånet i Västberga:

Männen bakom helikopterrånet berättar – så försvann 39 miljoner

SVT sänder dokumentär i sex delar om spektakulära helikopterrånet i Västberga

Så rånades värdedepån i Västberga med helikopter – i 8 steg

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2018-02-21 10:37