Julens godaste drink: Rom- och horchata-drinken Nog
Vad kan gå fel med rom och horchata?
Släkten är samlad, klapparna ska öppnas och julmat ska konsumeras till bristningsgränsen av mättnad. Klassiska jullåtar spelas och ackompanjeras, i bästa fall, av en sprakande eldstad i bakgrunden.
För att höja stämningen ytterligare har en av Sveriges bästa bartenders, World Class-vinnaren och hyllade cocktailbaren Bio Rios Josephine Sondlo tagit fram den perfekta juldrinken ”Nog”.
Nog
Ingredienser:
40 ml Zacapa 23
40 ml horchata
Gör så här:
Häll rom och horchata i en shaker, tillsätt is och skaka. Sila upp över is i ett highballglas. Riv muskot över.
Horchata:
Blanda 1 dl kondenserad mjölk, 1 dl rismjölk och 1 dl kokt ris i en kastrull, tillsätt en tesked malen kanel och en nypa salt. Värm upp på låg värme tills den kondenserade mjölken är upplöst, sila och buteljera i en ren flaska. Låt stå kylt. Håller i ca två veckor.