Julia Stridh har stylat landslagets kostymer – berättar om vårens kostymtrender här

När svenska landslaget plåtades i sina kostymer inför sommarens EM var det Cafés mångårige medarbetare Julia Stridh, som såg till att spelarna såg prickfria ut!

Daniel Lindström | Foto: Oscar Falk  |  Publicerad 2016-05-03 13:41  |  Lästid: 3 minuter
landslagets-kostymer-2

De tre landslagsspelarna Emil Forsberg, Albin Ekdal och Oscar Hiljemark poserar i Cavalieres nya EM-kostym. Kavajen är enkelknäppt och okonstrurerad i halv kanvas med en napoletansk axel och ull från Vitale Barberis. Byxorna är av modellen ”carrot shape”, anpassade för vältränade lår, men har en smal fotvidd och en något högre midja.

– En snygg och klassisk marinblå kostym med bra passform, finns inget att klaga på, säger Hamburger SV:s Albin Ekdal.

landslagets-kostymer-5

Cavalieres grundare Jan Frick är glad över att landslaget valt att bära deras kostymer under EM i Frankrike.

– Vi har haft ett långt samarbete med SvFF och haft glädjen att klä upp landslaget till de stora mästerskapen. Samarbetet med SvFF har utvecklats under tid och idag klär vi även damlandslaget inför mästerskapen, säger Jan Frick.

Kampanjbilderna på landslagsstjärnorna är stylade av Julia Stridh, mångårig medarbetare på Café. Vi passade på att fråga Julia om vårens kostymtrender!

Vad är det viktigaste att tänka på när man köper en ny kostym?

– Att man väljer rätt färg. Är det din första kostym tycker jag att marinblå är den bästa färgen. Inte lika laddat som svart, inte så business som grått och mer praktiskt än beige. De allra flesta passar i marinblått och kostymen kommer att kunna användas hela året runt.

Vilket tyg ska man välja?

– Ett bra ulltyg som gärna har nån slags struktur. Ull andas bättre än vad många tror och kan vara svalare än bomull på sommaren.

landslagets-kostymer-4

Hur tänker du när det gäller fickor och slag?

– Utanpåliggande fickor, så kallade patch pockets, skapar en ledigare och mer avslappnad stil. Slagen tycker jag fortfarande ska vara ganska smala, i alla fall om du är en yngre person.

Hur många knappar?

– Två, det är mest klassiskt. Dubbelknäppt är stiligt men lite för formellt om det är din första kostym.

Vilka accessoarer behöver man?

– Förutom ett par välputsade skor? Man behöver absolut inte ha slips men jag tycker näsduk i bröstfickan är ett enkelt sätt att piffa upp hela looken. Och, man kan ha en stickad polo shirt istället för en traditionell skjorta.

Något annat man ska tänka på?

– Att ingen person har en kropp där kostymen sitter perfekt direkt. Ofta behöver man korta både byxben och ärmar efter man har köpt kostymen. Antingen ber man dem att göra det i butiken eller så lämnar man in till en ändringsskräddare.

landslagets-kostymer-7 landslagets-kostymer-6 landslagets-kostymer-9 landslagets-kostymer-8

Albin Ekdal frontar även Stadiums vår kollektion för sportkläder – se bilderna här

På sidan av planen är Oscar Hiljemark proffs i Palermo där han bor med sin tjej och verkar väldigt kär – se bara på de här bilderna

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-16 16:37