Här är kändisarna flest personer verkar vilja ta en öl med

65 000 röster kan väl inte ha så fel ändå? Café har grävt fram en av internets största ölomröstningar i den evigt återkommande frågan – om vilken kändis man helst hade velat ta några kalla med.

Marlon Appelgren | Foto: Getty Images  |  Publicerad 2019-11-05 16:22  |  Lästid: 2 minuter

Många av oss har varit där. Skrikandes och klunkandes på något ölhak och efter kanske femte, sjätte ipan börjat diskutera frågan som troligtvis dyker upp någon gång under dygnet på varje bar i världen.

”Vilken kändis skulle du helst vilja ta en öl med?” Den eviga frågan är, i brist på annan förklaring, en knepig jäkel att besvara och som om det inte är tillräckligt mödosamt att resa sig upp efter två Vodka Redbull och fyra päroncider, hör leken ofta till att man endast får svara en offentlig person.

Inte dagens lättaste, va? Café kommer som tur är till undsättning med vad som verkar vara internets största omröstning i ämnet – och det är den något sajten hemsidan Ranker, där användare kan gå in och rösta och skapa omröstningar om nästan vad som helt, som står för protokollföringen.

Obama och Michelle pimplar pints tillsammans med Guinness-klubben under en Irlandsresa, 2011. //Foto: Getty Images

Toppar listan gör överraskande nog inte Arnold Schwarzenegger. Istället är skådespelaren och hela världens Iron Man Robert Downey Jr etta. 54-åringen är kanske inte varit den självklaraste ölkamraten för vissa, men efter sin medverkan i Avengers-filmerna har han blivit den mest kända superhälte-kändisen världen. På andra plats hittar vi skådespelaren och berättarröst-gurun Morgan Freeman följt av skådespelaren Tom Hanks.

Även om man på grund av det bristande antalet deltagare inte kan göra en alldeles korrekt bedömning i frågan – och då vissa säkert tryckt på röstknappen med glimten i ögat – finns det en och annan placering att roas av. Fler personer hade exempelvis hellre tagit en öl med Seth Rogen än en av historiens främsta matematiker Albert Einstein.

Listan som följer nedan domineras av skådespelare i topp och den första som inte hör till den till relativt ölkompatibla yrkesrollen kommer den legendariske uppfinnaren och maskin- och elektroingenjören Nikola Tesla. Och att fler personer känner sig benägen att skåla sitt ölglas med Fast & Furious-stjärnan Vin Diesel än självaste Jesus Kristus känns ju ändå lite rimligt. 

Topp 10: Här är kändisarna flest personer vill ta en öl med

  1. Robert Downey Jr. 
  2. Morgan Freeman
  3. Tom Hanks
  4. Steve Buscemi
  5. Bill Murray
  6. Martin Freeman
  7. Nikola Tesla
  8. Hugh Jackman
  9. Gary Oldman
  10. Freddie Mercury

Se hela listan här.

Förutom listan ”Kända män du helst vill ta en öl med” finns även ”Kända kvinnor du helst vill ta en drink med”
Varför man istället ska ta en drink i den här omröstningen får vi nog lämna därhän men listan, som toppas av skådespelaren Kate Winslet, har samlat ihop totalt 26 000 röstande bidrag och är även den värd en titt. 

Källa: Ranker

Artikeln publicerades först på King.

SE OCKSÅ: Visste du detta om öl?

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-11-07 16:05