Hoppa till innehåll

Kanye West och Balenciaga (!) gör budgetkollektion för Gap

Tom Cehlin Magnusson

Högprofilerat samarbete till budgetpris i sommar, utlovar Gap.

Kanye West har, i vanlig ordning, fullt upp. När han inte byter namn, arbetar på ”Donda 2”, går på dejt med Uncut Gems-stjärnan Julia Fox, publicerar bilder från nämnda dejt i ansedda Interview Magazine eller dyker upp på McDonalds i Trollhättan så verkar det mesta han tar sig för just nu på något sätt ha med modehuset Balenciaga att göra.

För någon vecka sedan stängde Kanye och rapparen Future ned en Balenciaga-butik i Miami för att shoppa. Några dagar senare spelade han in en musikvideo med Cardi B i samma butik. I dagarna annonserades också ett nytt samarbete: Kanye ska tillsammans med Balenciaga göra en kollektion – för amerikanska budgetkedjan Gap.

Foto: Getty Images.

Samarbetet, som ska gå under namnet Yeezy Gap Engineered by Balenciaga, är inte så oväntat som man skulle kunna tro. Häromåret signerade rapparen och den amerikanska klädkedjan ett kontrakt som går ut på att Kanye West ska göra egna kollektioner för klädkedjan i tio år framöver med målet om att producera moderna basplagg till ett åtkomligt pris.

Även om Gap kan tyckas vara ett oväntat val för West så har han länge, sina avancerade Yeezy-kollektioner till trots, närt en dröm om att få arbeta för Gap. Han jobbade i en av klädkedjans butiker i tonåren och har drömt om att bli ”The Steve Jobs of the Gap”.

Och det oväntade samarbetet har redan burit frukt, trots att få produkter har kommit ut till försäljning. De luvtröjor och pufferjackor som har släppts kraschade Gaps hemsida och sålde slut på sekunder.

Foto: Getty Images.

Relationen mellan Kanye West och Balenciagas inflytelserika designer Demna Gvasalia sträcker sig långt tillbaka men verkar ha intensifierats de senaste åren. Det mesta Kanye har burit de senaste månaderna kommer från Balenciaga. Gvasalia i sin tur avbröt sin semester för att agera creative director (och rita t-shirtar) åt Kanyes bombastiska lyssningsevents för senaste albumet Donda i somras.

– Med Ye så har jag någonting som jag inte upplever med så många andra människor, en känsla av att allt är möjligt. Det finns inga gränser. Allt som vi vet är ointressant. Vad är nästa grej? Han tänker och pratar alltid om framtiden, och det är väldigt inspirerande. ”Hallå, vad är grejen med knappar? Gillar du knappar?”. Vi spenderar två och en halv timme på att prata om knappar, berättade Demna Gvasalia nyligen för New York Times.

Den förmodat knapplösa Yeezy Gap Engineered by Balenciaga-kollektionen släpps i juni, enligt Vogue.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.