Hoppa till innehåll

Kanye Wests foppatoffla är (tydligen) världens hetaste modeprodukt just nu

Kanye West framför tofflor
Robin Åberg

Världsartistens sammarbete med adidas toppar Lyst Index för det senaste kvartalet.

En gång i kvartalet släpper den globala shoppingplattformen Lyst rapporten Lyst Index, som listar den senaste tidens hetaste märken och plagg, och rapporten för andra kvartalet av 2021 släpptes precis. Rapporten bygger på sökdata från Google, omnämningar i sociala medier och kundbeteenden på Lysts plattform, som används av mer än 150 miljoner personer varje år.

Enligt Lyst själva ska detta ge tillräckligt med underlag för att kunna fastslå vad som är hetast i modevärlden just nu. När det gäller märken intar Gucci förstaplatsen som världens hetaste märke för fjärde gången i rad. På andra och tredjeplats har Dior klättrat till en andraplats och Nike fallit ner till tredje trappsteget.

Foto: adidas

När det gäller de hetaste enskilda produkterna för män återfinns Kanye Wests samarbete med adidas på förstaplatsen och det är inte deras sneakers det handlar om. Istället är det YEEZY SLIDE, en något mer slick foppatoffla med öppning för tårna, som intar förstaplatsen. Yeezy-tofflorna finns ännu inte hos någon svensk återförsäljare, kanske för att den riktiga foppatofflans grepp över det svenska folkhemmets fotknöl fortfarande är starkt.

Resten av topp tre för de hetaste produkterna för män utgörs av solglasögonen Virgil från Off-White och Pradas Prax 01 sneakers. På tiondeplats hamnar en kilt från Thom Browne som nog klättrade en del på listan tack vare den googlevänliga wtf-faktorn.

Sneakers, eller rättare sagt Nike Air Force One, är istället den mest populära produkten hos kvinnor. Här märks även ett sug efter somrigare kläder då toppar, bikinis och sandaler även finns med bland topp tio.

Hela Lyst Index hittar du här.

Alla produkter på Café är noggrant handplockade av våra redaktörer. Vissa av artiklarna innehåller affiliatelänkar vilket innebär att vi får en liten provision om du väljer att köpa något. Läs mer om hur Café jobbar med affiliatelänkar här.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.