Att sluta röka är svårare än att sluta med heroin, enligt Keith Richards

För varje cigarett du röker tar gud en timme från ditt liv och ger den till Keith Richards.

Markus Thörnhammar  |  Publicerad 2019-02-14 14:33  |  Lästid: 2 minuter

När fan blir gammal blir han religiös brukar det heta. Detta har emellertid inte verkat vara fallet med Keith Richards. Den legendariska Rolling Stones-gitarristen har träget kört på, år efter år, i gamla sliriga hjulspår med en imponerande envetenhet. Den illegala substans som inte vid någon tidpunkt har passerat genom Keith Richards kropp är helt enkelt inte värd namnet.

Med den rasande klimatkrisen i åtanke måste vi börja fundera på vad för slags värld vi kommer att lämna till Keith Richards.

Vid 75 års ålder tycks dock Keith Richards ha saktat ner, åtminstone en aning, på takten. Engelsmannen meddelade i slutet på förra året att han skurit ner betänkligt på drickandet och att han numera bara unnar sig ett glas vin till maten, en och annan öl och möjligtvis en Guiness någon gång emellanåt.

Nu kommer nästa dråpslag mot rockstjärnemyten av mannen som varit med och skapat densamma: Keith Richards försöker sluta röka. ”Jag har försökt. Än så länge utan framgång”, säger han till musiktidningen Mojo.

”Lou Reed sa att sluta röka är svårare än att sluta med heroin. Det är det”, säger Keith Richards i Mojo-intervjun där han också utvecklar påståendet enligt följande: ”Att sluta med heroin är ett helvete men det är ett kort helvete. Cigaretterna är alltid där, och du har alltid rökt dem. Jag bara plockar upp en och tänder utan att ens tänka på det”.

Ta dig tid och njut av det här tre minuter långa BILDSPELET med Keith Richards som röker cigaretter.

Keith Richards intygar dock att han faktiskt har lyckats skära ner på rökningen avsevärt. Café önskar honom i vilket fall varmt lycka till med sitt nya rökfria liv.

Inspo och kredd: NME

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-02-14 14:39