Hoppa till innehåll

Kex & choklad- och vegansk lakrits & hallonglass – så goda är 3 vänners nya glassar

3 vänners glassnyheter sommaren 2021
Joakim Almén

Prima premiumglass från Finland när favoriten 3 vänner skeppar ut tre nya pinnglassar till matbutikernas frysdiskar.

Folk dundrar i sig mer glass än någonsin. Under pandemiåret 2020 ökade glassjättarna SIA, GB och Triumfglass sin försäljning och omsättning rejält. Glassmarknaden blomstrar och utanför drakarna med GB i spetsen finns det även plats för uppstickare med en gedigen produkt.

En av de senaste glassårens allra finaste nya bekantskaper är veganfavoriten 3 vänner. Finska 3 vänner lanserade förra våren sina första glasspinnar och har sen dess vuxit i popularitet. Visst, finnarnas glasspinnar landar på nästan 30 kr per styck men sen får du faktiskt också precis vad du betalar för.

Bland förra årets nyheter fanns ljuvliga smaker som gräddkola, mjölkchoklad & nötter och chokladtryffel. Nu är det dags för ytterligare tre nyheter lagom till våren: kex & choklad, mandarin & yoghurt och veganska lakrits & hallon.

Café har tjuvsmakat på nyheterna som landar i matbutikerna redan den här veckan och konstaterar att den på förhand givna favoriten – kex & choklad – är precis så god som du tror. Kexchoklad är en av världens kanske 18 bästa smaker och 3 vänner misslyckas icke: glass plus kex- & chokladsmak visar sig vara en helig allians.

Yoghurtchokladen i mandaringlassen smakar gräddigt fylligt och smälter fint i munnen. Mandarinen smakar … väldigt mycket mandarin. Är du en vän av mandarinsmak kommer du inte bli besviken, men har du, precis som undertecknad, förätit dig på den något överskattade citrusfrukten under oräkneliga friluftsdagar i årskurs 1-3 är den mest inne och fördärvar. Acquired taste.

De senaste två årens trendigaste glassmak lakrits & hallon debuterar som en vegansk glass och här dominerar lakritssmaken. När hallonsorbeten tittar fram är den sådär perfekt syrlig som man vill att färska hallon ska smaka. Tycker du att smakkombinationen lakrits & hallon förtjänar sin hajp kan detta faktiskt var den mest lyckade glassen på smaktemat hittills. Dessutom: vegansk!

Här är 3 vänners glassnyheter 2021

Mandarin & yoghurtchoklad

Så säger 3 vänner: ”Vårens soligaste nyhet inkluderar färsk sorbet från äkta mandariner & vaniljglass, doppad i yoghurtchoklad. Vi har valt yoghurtchoklad då det ger en väldigt frisk och balanserad smak och blir inte så söt. Har fått högst betyg i våra tester, bör smakas!”

Innehåll: Mandarinsorbet 47 %, Yoghurtchoklad 24 %

Kex & choklad

Så säger 3 vänner: ”Krämig choklad- och vaniljglass som doppas i mjölkchoklad med kexbitar. Kexbitarna crisp gör denna ganska klassiska glass väldigt mycket mer intressant.”

Innehåll: Chokladglass 29 %, Mjölkchoklad 21 %, Kexbitar 8 %

Lakrits & hallon

Så säger 3 vänner: ”Vår härliga veganska lakrits & hallonglass är fylld av ljuvlig hallonsorbet och lakritsglass som doppas i lakrits, vilket ger den dess härliga kontraster. Hallonsorbeten är gjord av nordiska hallon och den veganska lakritsglassen är cashewbaserad.”

Innehåll: Lakritsglass 35 %, Hallonsorbet 41 %, Lakrits 21 %

3 vänners nya pinnglassar finns på Ica, Coop, Hemköp och andra välsorterade matbutiker från och med vecka 11.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.