Hoppa till innehåll

KFC och Crocs i årets hittills märkligaste samarbete

KFC Crocs.
Lukas Nordén

Gummikyckling på toppen av kycklingfoppatofflan ska tydligen lukta som riktig KFC-kyckling.

Har du någon gång besökt Kentucky Fried Chicken och funderat på hur det skulle kännas att doppa fötterna i en hink med kyckling? I så fall kommer du älska den amerikanska snabbmatskedjans nya samarbete med Crocs, när de lanserar en foppatoffla som en hyllning till deras signaturprodukt: kycklingen. KFC menar att tanken är att skon ska representera matupplevelsen på kedjan.

KFC Crocs
Den märkliga gummikycklingen på toppen av KCF-crocsen ska emulera lukten av riktig KFC-kyckling…

Skons sula är randig i vit och röd färg, vilket ska föreställa deras kända ”hinkar” som vanligtvis fylls av massvis med kyckling. Logiskt nog är skons överdel täckt av bild på kyckling. På framsidan av skon sitter också en kyckling, som förvånande nog inte alls är till för att ätas. Jo, det en så kallad ”Jibbitz”, vilket är en slags gummifigur som i detta fall tar skepnad av just en kyckling. För att verkligen fånga KFC-upplevelsen luktar också gummikycklingen som riktig kyckling från kedjan.

Priset då? För drygt 580 svenska kronor lägger du vantarna på kyckling-foppatofflorna. Det är oklart om KFC Crocsen kommer att släppas i Sverige, men skulle du – mot förmodan – vilja ropa hem ett par KFC-gummidojor från nätet går dem att beställa från USA.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.