Annons

T A C K  T I L L  S P O N S O R E R N A


 

Logga-UNIBET     Logga-SONOS

Logga-VIAPLAY         Logga-SCANDIC ANGLAIS         Logga-CASK

Logga-PS4        Logga-Heiniken        Logga-101

 

Kim Källström presenterad: ”Mycket värme och kärlek till Djurgården”

Efter dubbla SM-guld 2002 och 2003 är Kim Källström tillbaka i klubben. Han presenterades under fredagsförmiddagen efter ihärdiga spekulationer och rykten.

Olle Arnell
Kim Källström presenterad:

kallstrom-djurgartden

Efter ihärdiga och långt gångna rykten är övergången till slut bekräftad. Djurgårdens guldhjälte Kim Källström återvänder till klubben efter 14 år som utlandsproffs. Källström har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Jag känner en stor glädje. Under hösten och vintern har det vuxit fram ett sug att få sluta cirkeln och ta på sig Djurgårdströjan igen. Jag känner mig så himla varmt välkommen i klubben, det är mycket värme och mycket kärlek till Djurgården. Jag kommer till ett ställe där jag känner mig uppskattad och det tror jag alla människor gillar, säger Kim Källström i ett pressmeddelande.

Senast kommer den mångårige landslagsmittfältaren från Grasshoppers i den schweiziska ligan där han nyligen bröt kontraktet och fick igång spekulationerna på allvar. Senast i fredags ryktades Källström bo på ett hotell i Stockholm incheckad under falskt namn, men klubben har hela tiden varit förtegen kring affären.

Tidigare klubbar Kim representerat är Rennes, Olympique Lyon, Spartak Moskva, Arsenal och nu senast alltså Grasshoppers. Så här säger Kim själv om vilken spelare som återvänder kontra den som lämnade klubben.

– Det var en ungdom som drog iväg som nu kommer tillbaka som familjefar och är många erfarenheter rikare. Jag har haft glädjen att ha en bra karriär ute i Europa. Jag kanske är lite defensivare i spelet nu än när jag lämnade, men det är ändå samma mentalitet som kommer tillbaka till Kaknäs. Jag älskar att vara där ute och jag älskar fortfarande att träna, säger Kim Källström.

Mittfältaren presenterades av Djurgården kring klockan 10 på fredagen och klubbens sajt kraschade direkt. Så här såg det ut när man försökte besöka sajten.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

dif.se

På bilden nedan skakar sportchef Bosse Andersson hand med Kim Källström och så här säger Bosse om övergången.

– Det känns fantastisk kul att vi kan sluta cirkeln. Det är klart att man känner sig stolt och lite tagen. I juli sa Henrik Berggren (Djurgården Fotbolls vd) att tänk om Andreas Isaksson och Kim Källström skulle avsluta sina karriärer i Djurgården. Då skrattade vi nästan åt det men i dag är det sant.

Annons

Dela (99)
Tweeta

Annons


Laddar