Så smakar 2022 års glögg från Blossa

Blossas glögg 2022

Blossa åker till New Orleans och kommer hem med en glögg som påminner om den fruktiga romdrinken Hurricane.

Joakim Almén | Foto: Blossa  |  Publicerad 2022-09-15 14:34  |  Lästid: < 1 minuter

Sedan 2003 har Blossas årgångsglögg varit en snackis. Fram till 2010 hämtade den juliga drycken smaker från Sverige, men efter 2011 hämtas inspiration från jordens alla hörn.

Förra året gick ”resan” till Spanien och Valencia, med en glögg med solmogna apelsintoner som smakresultat. I år har smakresan tagit glöggjätten ända till New Orleans i Louisiana i USA.

Årets Blossa-glögg är en hyllning till den jazzförknippade stadens nyansrika smältdegel av smaker – särskilt kring området French Quarter och stadens mest ikoniska drink Hurricane. I Blossa 22 blandas rom, passionsfrukt, lime, jordgubbe, blåbär och chili med klassiska glöggkryddor. 

2022 års glögg från Blossa kommer i en riktigt snyggt designad flaska.

– I New Orleans finns en intressant blandning av influenser som vi fört samman i Blossa 22. Med Hurricane som huvudinspiration har vi smaksatt glöggen med rom, lime och även tagit fram vår egen version av fassionola, med passionsfrukt, jordgubbe och blåbär. Inspirerade av matkulturen har vi dessutom tillsatt extrakt av chili och rökt paprika. Det blir en fin samklang med de klassiska glöggkryddorna, varav flera ofta hittas i maten som serveras i New Orleans.”, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa.

Den tjusiga flaskan är inspirerad av jazzens spontana hantverk. I ett pressmeddelande skriver Blossa att den djupt röda flaskfärgen anspelar på den subtila rökigheten som man både hittar i smaken av Blossa 22 och på gatorna i French Quarter. I designen hittar man många detaljer som flirtar med New Orleans, såsom färgerna lila och guld som är de officiella färgerna för stadens stora karneval Mardi Gras. På sidan av flaskan finns även pianotangenter, som gör att du ”spelar piano” när du serverar glöggen.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-09-15 14:42