”Spår”-gänget gör HBO-dokumentär om Knutbymorden – spana in trailern här

Knutby dokumentär HBO

”Knutby: I blind tro” fördjupar sig i Sveriges mest kända sekt och ställer nya frågor till utredningen.

Robin Åberg | Foto: HBO Nordic  |  Publicerad 2021-03-17 10:03  |  Lästid: < 1 minuter

Den 10 januari 2004 är ett datum som för alltid kommer ha en plats i svensk kriminalhistoria. Det var då två personer med stark anknytning till Filadelfiaförsamlingen i Knutby sköts i sina hem av den så kallade ”barnflickan”, en ung kvinna som ska manipulerades till att mörda sina vänner.

Fallet satte strålkastarna på en sektliknande frikyrka på den uppländska landsbygden där varje ny upptäckt följdes av fler frågor. Trots erkännanden och fällande domar har mycket blivit osagt och många pusselbitar har saknats.

F.v: Henrik Georgsson, Martin Johnson (sittande) och Anton Berg. Foto: HBO Nordic

I HBO:s nya dokumentärserie Knutby: I blind tro undersöker journalisterna Martin Johnson och Anton Berg, tillsammans med regissören Henrik Georgsson, fallet på nytt och får människor som inte tidigare pratat att berätta sin historia för första gången. Bland annat intervjuas personerna som fälldes för brotten, anstiftaren Helge Fossmo och den som höll i pistolen, Sara Svensson – även känd som barnflickan.

Martin Johnson och Anton Berg är båda prisbelönta journalister med bakgrund på bland annat Sveriges Radio. De driver i vanliga fall kriminalpodden Spår där de söker nya spår i omdiskuterade rättsfall.

Se första trailern här:

Samtliga sex avsnitt av Knutby: I blind tro släpps den 4 april på HBO Nordic.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-03-17 10:04