Spana in stilikonerna som lyckades bäst och sämst på Oscarsgalan

 |  Publicerad 2015-02-23 17:00  |  Lästid: 3 minuter

I natt var det återigen dags för galornas gala: Oscarsgalans röda matta var såklart fullproppad med gräddan av Hollywoods stilikoner. 

Café ger er de snyggaste och mest välklädda herrarna – och en look som borde ha strukits på manusstadiet …

* * *

1. Eddie Redmayne

Kammade hem en Oscar för bästa manliga huvudroll och matchade snyggt sitt pojkaktiga ansikte med en midnattsblå smoking.

2. Tom Ford

Tom Ford klär sig alltid oklanderligt och hans outfit på Oscarsgalan var så klart inget undantag.

3. Bradley Cooper

Bradley Cooper har klivit ur rollen som kallblodig prickskytt i American Sniper och klivit tillbaka i rollen som hunkig skåds. Extra plus för västen och de maffiga slagen på smokingen.

4. Steve Carell

Ett par snygga bågar, perfekt ansad skäggväxt och en stilig smoking är ett vinnande recept.

5. JK Simmons

JK Simmons körde på mafiastuket. I början av kvällen hade han en hatt som tack och lov åkte av. Men detaljerna med västen, kedjan och den lila bröstnäsduken (matchade hans fru's klänning) är roliga och lyfter helheten.

6. Dwayne Johnson

Risken när man är så ofantlig bitig som Dwayne ”The Rock” Johnson är, är att kavajen/smokingen sitter som en ICA-påse på kroppen. Men ”The Rock” har spenderat x antal timmar och kronor hos skräddaren och hans smoking sitter bra över hans muskler. Han får en guldstjärna för den lite större och fluffigare flugan också.

7. Jeff Goldblum

Att bryta av det konventionella och köra på vitt är kul men också svårt. Här har vi ett perfekt exempel på hur man ska göra och hur man inte ska göra. Jeff Goldblum, till vänster, håller det enkelt med en helvit smokingkavaj och en osymmetrisk fluga som är både roligare och snyggare. Han har dessutom perfekt längd på sin byxor till skillnad från Adrien Brody.

8.

The Leftovers-stjärnan Justin Theroux valde slipsen framför flugan. Med en smal tajt slips och ett par smala byxor med grym längd gav han en liten edge till sin outfit.

Här blev det helt gal-et...

Jared Leto försökte, sin vana trogen, spexa till det. Färgen, stuket, ingenting fungerar.

Henrik Malmberg

* * *

Läs också!

Så bra är Acne nya vårkollektion: ”De här plaggen kommer att ta slut fort”

10 snyggaste vårjackorna just nu

De är filmhistoriens bäst klädda skurkar – någonsin

6 stilregler som vi borde göra oss av med nu

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 10:51