Så bra är Acnes nya vårkollektion: ”De här plaggen kommer att ta slut fort”

cafevik  |  Publicerad 2015-02-20 16:15  |  Lästid: 3 minuter

acnevar-start

Färgstarkt, progressivt och en kombination av två världar. Hur kommer det sig att Acne lyckas träffa så rätt? Cafés modechef Daniel Lindström hyllar svenska modeundrets nya vårkollektion.

* * *

Vad kan man säga om kollektionen?

– Den är är väldigt inspirerad av skate och 50-talet. De har lyckats väldigt bra med att kombinera stilarna! 50-talsestetiken ser du till exempel i de bowlinginspirerade skjortorna, och byxorna har fått en vidare form som andas skate.

På vilket sätt sticker de ut?

– Acne är duktiga på passform, när de gör en t-shirt så är det inte bara en t-shirt. De har också intressanta färgval. Jag var inne i deras butik nyligen, det är ovanligt att se så mycket gult och brunt i svenska butiker. Acne vågar lite mer än andra märken. De är progressiva!

Många av plaggen andas sommar. Är det inte lite tidigt att köpa nu?

– Ja, men faktum är att de är så populära att de kommer ta slut långt innan dess. Det är kanske inte så kul att köpa ett plagg nu som du inte kommer använda förrän i juli, men om du har råd är det läge att göra det ändå.

Hur står sig Acnes vårkollektion gentemot andra varumärken?

– Den är mer internationell. I New York är skatekulturen jättepopulär, vilket syns väldigt lite här. Acne har tagit ett nytt grepp och gjort en modeversion, med ganska tekniska funktionsplagg som också tål regn och vind. Och, det här är lite överkurs, de jobbar mycket med vilken silhuett man får när man bär plaggen. Så pass vida plagg som de gör är ganska ovanligt, det kan vara svårt att vänja sig vid men det ser väldigt coolt ut. Man måste känna att man vågar för att det ska funka!

Acne har ett rykte om sig att vara lite svåra?

–  De kan se väldigt trendiga ut på modellbilderna, och det kan bero lite på modellernas utseende och vilka andra plagg de bär på bilderna. Men plaggen är helt sjukt sköna, och det är kläder för vanliga snubbar. I själva verket är det här en kollektion som kommer att hålla länge. 50-talsstilen har ju redan funkat i 60 år. Det här är riktigt bra köp, Acne tillsammans med Our Legacy är våra i särklass bästa svenska varumärken när det gäller vardagskläder.

* * *

Daniels 5 favoriter

 

Parkas

Troy-khaki

– Här möts skate och funktion i en snygg parkas. Annars förknippas skate ofta med en look och inte med specifika plagg. Köp den här.

 

T-shirt

chelsea-short-black
– Vilken rejäl t-shirt! Den är superskön att bära, jag har haft min i nio dagar nu. Egentligen är det inte en t-shirt utan en kortärmad tröja med ett rejält tyg och en riktigt bra passform. Bär den gärna med en långärmad tröja under. Köp den här.

 

Jacka

tony-face-navy

– Som en nylonjacka. Den är extremt lätt och du kan knäppa den högt upp vid kragen så blir den vindtät. Den här funkar till allt. Köp den här.

 

Shorts

acne-shorts
– Killar gillar luftiga shors. De här kommer vara sköna i sommar.

 

Blazer

zooty-blazer-2
– Fin färg och härlig att bära. Många killar har en ullkavaj av lite finare modell hemma, men här har vi ett ytterplagg i bomull som du kan kombinera med till exempel ett par chinos i en annan färg. Ett tåligt plagg. Köp den här.

 

Jonatan Loxdal

* * *

Mer mode!

Här är stilreglerna som vi borde göra oss av med omedelbart

10 snyggaste vårjackorna just nu

Vårens 10 coolaste bomberjackor

De är filmhistoriens bäst klädda skurkar

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-18 15:43