KD utökar samarbetet med Bert – byter namn till Ny Kristdemokrati

I februari inledde Kristdemokraterna ett på förhand osannolikt samarbete med Ny Demokratis grundare, Bert Karlsson, och nu väljer man att lägga ännu fler ägg i den västgötska korgen, bland annat genom namnbyte och konceptuellt konfirmationsläger.

Joel Linde | Foto Stella pictures  |  Publicerad 2018-04-01 08:00  |  Lästid: 2 minuter

I februari presenterade Kristdemokraterna ett något oväntat samarbete med Ny Demokratis förre partiledare, entreprenören och flyktingboendemiljonären Bert Karlsson. Den självsäkre profilen ska fungera som utfrågare av partiets toppolitiker under deras Sverigeturné, för att “föra folkets talan” och tvätta bort den “skenheliga och dubbelmoraliska” imagen, säger han till Expressen. Och Busch Thor är optimistisk.

– Jag hoppas att vi kan prata politik på ett lite annorlunda sätt. Vi kompletterar varandra fint. Bert vågar ställa många av frågorna som många väljare undrar över, sade Busch Thor om samarbetet till Aftonbladet.

Turnén drog igång den 19 mars och uppenbarligen var Bert + KD en sann kärlekssaga, för nu meddelar Kristdemokraterna att de satsar ännu hårdare på Karlsson.

Bert Karlsson kommer kliva in i en för partiet ny roll, med titeln "Partiherde", med ansvar att vaka över partiets "själsliga mående och moral", skriver de i ett pressmeddelande.

Samtidigt meddelar partiet att man byter namn till Ny Kristdemokrati, för att understryka Berts framträdande roll och partiets nya, ännu folkligare linje.

– Bert Karlsson är exakt den typen av gudfruktig man av folket svenskarna behöver i turbulenta tider som dessa, säger partiets pressekreterare, Maria Helig.

Bert Karlsson lägger dock fokus på en annan del av samarbetet.

– Ja jag skiter la i Gud, men jag minns hur jävla kul vi hade på konfirmationslägren som små, va. Vi var ena jävla skitungar, sprang och tjuvkikade på tjejerna i duschen och smugglade in sprit i strumporna och såna saker. Men fan vad kul det var, säger han till Café.

– Så vi kommer alltså döpa om Skara Sommarland till Kristi Sommarland och hyra ut det till konfirmationsgrupper som vill ha Sveriges roligaste konfirmation, ingen sån där torr skit alltså. Vi har Sveriges bästa Hi-Fi där vi kommer köra Carola 24/7 – det var ju jag som upptäckte henne! KD tycker det är en skitbra idé för att bygga partiet långsiktigt!

Namnbytet och det utökade samarbetet meddelades i ett pressmeddelande som skickades ut den 1 april.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 13:16