Kristian Luuk undersöker ord i ny SVT-serie

Kristian Luuk iklädd polo under kostym håller upp två fingrar i V-tecken

Nya programmet ”Veckans ord” kommer utforska svenska ord ur alla möjliga vinklar.

Robin Åberg | Foto: SVT  |  Publicerad 2021-02-17 12:21  |  Lästid: < 1 minuter

Sveriges främsta tv-värd, Kristian Luuk kommer knappt hinna kliva av tåget efter fredagens säsongsfinal av På spåret innan det är dags att ta över rodret i programmet Veckans ord som har premiär den 26 mars.

Veckans ord är SVT:s nya underhållningsprogram där Kristian Luuk tillsammans med ”folk som vet” och ”vanligt folk som också kan” varje fredag i sex veckor kommer gå till botten med sex ord, ett för varje avsnitt. Är språkfantasten Fredrik Lindström en av dessa som ”vet”?

Veckans ord kommer inte bara att fokusera på det rent etymologiska. Exempelvis ordet hotell, som ett av avsnitten fokuserar på, kommer angripas från flera håll. Förutom ren trivia, som att hotellstädare varje år lägger tio miljoner timmar på att vika snibbar och kreationer på toalettpapper, kommer programmet även bjuda på en del gonzo-liknande inslag.

Luuk själv kommer bland annat praktisera som hotellstädare för att verkligen gå på djupet med vad ordet hotell verkligen innebär. I avsnittet som behandlar ordet kassaskåp kanske vi får se Luuk med basker och tredelad kostym à la Charles Ingvar Jönsson?

”Veckans ord” med Kristian Luuk har premiär 21:00 den 26 mars i SVT1 och på SVT Play.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-02-17 12:22