Annons
Annons

Linnros tänkte stoppa låt efter terrordådet: ”Men så läste jag mina egna öppningsrader”

Stockholm och Sverige var mitt i efterdyningarna av terrordådet när Oskar Linnros tänkte stoppa det planerade låtsläppet: "Men så läste jag mina egna öppningsrader och tänkte – fuck it, det kanske är nån som vill höra just det här, just idag."

Sofia Börjesson

Foto: Noah Agemo

Under söndagen hade Oskar Linnros planerat att släppa låten Psalm för skolgårdar med tillhörande musikvideo, men efter fredagens tragiska händelse tänkte han först stoppa släppet av den melankoliska låten. Han ändrade sig sedermera och på Facebook skrev han så här om beslutet:

Annons

”När jag lyckats komma hem i fredags kväll försökte jag stoppa det här släppet från att ske just idag (som planerat). Jag hade nyheterna på som resten av er tills jag somnade och drömde kolsvart.

Gilla Cafe.se på Facebook

Men så läste jag mina egna öppningsrader och tänkte – fuck it, det kanske är nån som vill höra just det här, just idag.

Det känns i luften
Det hörs bland folk
Att junivinden kommer
Att allt ska börja om

Så. Här är Psalm för skolgårdar.”

Oskar Linnros – Psalm för skolgårdar:

Foto: Noah Agemo

Annons

Dela (83)
TweetaLaddar