Mackmyra ger ut whisky som är skräddarsydd för älgjakt

Mackmyra Jaktlycka

Hur smakar en lyckad jakt? Mackmyra presenterar svaret med sin nya säsongswhisky Jaktlycka.

Joakim Almén  |  Publicerad 2020-08-26 14:03  |  Lästid: < 1 minut

Svenska whiskyjätten Mackmyra släpper två gånger per år limiterade utgåvor anpassade efter säsongens möjligheter. I våras släppte man en whisky med gjord på grönt té. Den här gången tar man sikte på att smaksätta svensk jakt i något man kallar för Jaktlycka.

Men hur smakar egentligen svensk jakt? Enligt smakgenierna på Mackmyra inspireras man av Sveriges uråldriga skogar och dess smakrika skatter. I jakten på att smaksätta Jaktlycka har man dessutom tagit hjälp av det småskaliga vineriet Grythyttan och deras lingon- och blåbärsvin.

– Jaktlycka är en varm och mjuk whisky fylld skogens skatter. Tonerna av bär tillsammans med det härliga kryddiga bidraget från den svenska eken ger en underbar smak av svensk skog och höst. Resultatet är en krämig och bärig whisky med en mjukt inbäddad kryddighet och toner av torkad frukt, vanilj och russin. Den kommer passa utmärkt som en klassisk avec till en dessert av mjölkchoklad, bär och nötter, säger Angela D’Orazio, Master Blender på Mackmyra i ett pressmeddelande.

Mackmyras Jaktlycka (46,1 % alkoholhalt) är en limiterad single malt som kostar 599 kronor och lanseras på Systembolaget den 2 september 2020. Artikelnummer: 84411-01

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-08-26 14:37