The Sounds-Maja: ”En kille på Pustervik fick en rak höger över hakspetsen”

The Sounds och Maja Ivarsson.

Café ställer livets stora frågor till våra favoritpersoner. Den här gången: Maja Ivarsson, som tillsammans med sitt The Sounds släpper sitt sjätte album ”Things We Do For Love” 12 juni.

Joakim Almén | Foto: Daniel Nilsson  |  Publicerad 2020-06-01 11:10  |  Lästid: 3 minuter

Vad ville du bli som barn?

– Dykare. Jag växte upp i Åhus som har världens finaste strand och badmöjligheter på sommarhalvåret och har alltid älskat havet. Där och då kändes dykare som ett rimligt karriärval.

När i ditt liv har du varit som lyckligast?

– Jag var nog som lyckligast efter att jag fick min son för fem år sedan. Är givetvis fortfarande väldigt lycklig över att få vara hans mamma.

Vad eller vem är ditt livs kärlek?

– Mitt livs kärlek är svårdefinierat, givetvis finns kärleken till musiken och det kreativa i mitt liv, den kommer alltid att bestå. Men jag har också träffat en ny man i mitt liv som är helt fantastisk. Så ja! Han är nu mitt livs kärlek.

Vad håller dig vaken om natten?

– Jag har alltid haft ganska svårt för att somna om kvällarna. Det är mycket som snurrar i skallen. Oftast är det nya låtar, texter och arrangemang som fortsätter att jobba när man egentligen bara vill kunna stänga av. Men när jag väl lyckats somna så sover jag gott.

Är du rädd för döden?

– Jag är inte rädd för själva dödsögonblicket men jag är rädd för att dö nu, jag vill såklart leva ett långt liv och kunna få finnas där för min son så länge det går. Kanske till och med få bli farmor en dag.

Vilket personlighetsdrag stör du dig på hos andra människor?

– Illojalitet är nåt som jag avskyr! Backstabbing och oärlighet. Man måste våga stå upp för orättvisor och kunna stå upp för människor när de inte kan göra det själva. 

Foto: Daniel Nilsson.

Vad är ditt livs största besvikelse?

– Jag kan känna besvikelse på livet för att jag inte fick ha min pappa med mig längre i livet. Han gick bort när jag var liten flicka.

Vad får man inte skämta om?

– Jag tycker att man kan skämta om det mesta, så länge det inte är på någon annans bekostnad. Att kunna skämta om tunga ämnen är också ett sätt att kunna ventilera det som kanske annars aldrig skulle komma upp till ytan.

Vilken levande person beundrar du mest?

– All världens sjukvårdspersonal som i dessa tider borde hyllas till max. Måtte detta också bli ett uppvaknande att vi måste höja statusen för alla som gick på knäna redan före coronakrisen.

När grät du senast?

– Jag har alltid haft känslorna på utsidan och fäller en och annan glädjetår emellanåt, men det var länge sen jag grät ´på riktigt´. Blir oftare arg och lite aggressiv när någon gör mig orätt.

Vilket är det märkligaste telefonsamtal du har fått?

– Jag har hemligt nummer och en manager som sållar bort en hel del innan saker når mig personligen, så jag har inte fått så många märkliga telefonsamtal. Lite trist, nu när jag tänker på det.

Vem vill du be om ursäkt, och varför?

– Om jag känner att jag har gjort någon illa så brukar jag vara rätt snabb med att be om ursäkt.

Vilken är världens bästa låt just nu?

– Som låtskrivare så kärar jag alltid ner mig i mitt senaste alster. Just nu är det en låt jag skrev förra veckan som går under arbetsnamnet Smile.

Vad är det värsta någon har sagt till dig?

– För något år sedan på Pustervik i Göteborg lutade sig en kille över bardisken och gav mig ’slicka f***a´-tecknet med tungan mellan två fingrar. Han fick en rak höger över hakspetsen. Jag har ändå tränat både thaiboxning och karate. Han blev utslängd och jag fick festa vidare. Med all rätt.

Hur känns kärlek?

– Kärlek finns i så många olika skepnader. Min kärlek till min son är villkorslös och oändlig. Min kärlek till min partner är bubblande och romantisk och min kärlek till musiken och mina bandkamrater är som ett gammalt äktenskap.

Vilken låt ska spelas på din begravning?

– De byts ut med jämna mellanrum. Men jag kan tänka mig att det blir något uppnosigt och trotsigt, som Live It Up med Blondie.

Vad är din favoritdoft?

– Doften av min son när han varit ute och lekt en hel sommardag. Frisk luft och rackartyg!

Vilken bok skulle du rekommendera till en femtonåring?

– Den enda boken jag själv läste som tonåring var Wir kinder vom Bahnhof Zoo. Har nog läst den ett tiotal gånger, men vet inte om det är ett så värst bra PK-tips.

Vem eller vad är det roligaste du vet?

– Jag skrattade hejdlöst åt många avsnitt av Grotesco-serien som gick på tv för några år sedan. Jag kan fortfarande dra någon sketch av Mia och Klara med en god vän och vika oss dubbla över Viveka Andebratt och Gulletussan-karaktärerna.

Vad screenshotade du senast?

– Era frågor till mig, när det inte gick att öppna svardokumentet i mejlen.

Maja Ivarsson är sångare i indierockbandet The Sounds. Den 12 juni släpps bandets sjätte album ”Things We Do For Love”.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-06-15 10:12