Annons

Bevisat: Män drabbas av värre förkylningar än kvinnor

Dags att sluta tro att män alltid överdriver sina förkylningar. Ny forskning visar på att mansförkylning eller "man cold" verkar existera.

Marlon Appelgren
Bevisat: Män drabbas av värre förkylningar än kvinnor

Många män känner nog igen sig i att när en förkylning väl slår till kan det vara en rejäl sådan. En som gör att man helst inte gör så mycket mer än att ligga i sängen med en kudde över huvudet. Det har dock länge varit ett beteende som många ser som överdrivet och sjåpigt. Då har ”mansförkylning” varit begreppet som ofta använts när det verkar som att en man överdriver sina symptom. Nu finns det dock äntligen forskning som visar att fallet inte behöver vara så.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

I en studie från tidskriften British Medical Journal har en kanadensisk forskare gått igenom den vetenskapliga litteraturen kring förkylningar och sett att män verkar drabbas hårdare av förkylningar än kvinnor. Enligt forskaren löper även män en högre risk att bli intagna på sjukhus och råka ut för influensa-relaterade dödsfall än kvinnor i samma ålder.

Så, nu när det äntligen är bevisat kan väl alla bara vara snälla och förstående nästa gång någon drabbas av en mansförkylning? Nästa gång är det kanske du.

Källa: BMJ

Annons

Dela (825)
Tweeta

Annons


Laddar