Manny Pacquiao vill få stryk igen – utmanar Floyd Mayweather på returmatch

”Århundradets fajt” kan få en uppföljare.

Joakim Almén  |  Publicerad 2018-07-18 12:43  |  Lästid: < 1 minuter

Lite mer än tre år har gått sen Manny Pacquiao och Floyd Mayweather Jr. gjorde upp i Las Vegas i vad som kommit att kallas för ”århundradets fajt”. Mayweather vann då, och den pensionerade boxningsstjärnan är alltjämt fortfarande obesegrad.

Efter att filippinaren Pacquiao i söndags tagit sin 60:e proffsvinst genom att knocka argentinaren Lucas Matthysse i en match om WBA-bältet i weltervikt fick han frågan om det är inte dags för ett returmöte mot boxningsvärldens största levande person.

”Mayweather? Om han bestämmer sig för att börja boxa igen är det dags att vi möts igen”, sa han till reportrarna på plats efter vinsten.

”Jag har bältet så det är upp till honom. Om han vill komma tillbaka till boxningen tar vi en andra match”.

Mayweather la officiellt ner sin boxningskarriär i september 2015. Han gjorde dock en kort comeback när han tog en superuppmärksammad seger mot UFC-stjärnan Conor McGregor förra året. Mayweather har därefter sagt att han är sugen på att gå en returmatch – fast då på McGregors hemmaplan i UFC.

Fajten mellan Manny Pacquiao och Floyd ”Money” Mayweather kritiserades 2015 för att komma något för sent. Det hade trots allt pratats om matchen sedan 2009. Men nu då, hur känner man inför en 39-årig Pacquiao och en 41-årig Mayweather i ringen?

Tja, pengar lär fajten dra in. ”Århundradets fajt” 2015 slog alla tiders pay-per-view-rekord. Förmodligen finns det väldigt goda ekonomiska incitament för de båda att gå en returmatch.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 03:23