Annons
Annons

Maxa matchkänslan – med 15 bästa prylarna nu

På hemmaplan är fotbolls-EM en ren materialsport. Tack vare ny teknik går det att lyfta upplevelsen i soffan till samma nivå som på läktaren.

Kjell Häglund

lg

Rörande skarp

LG EG910V

Pris: 18 990 kr

OLED är en modernare och bättre skärmteknik än lcd och LED, då svart verkligen blir svart och inte grådaskigt, vilket i sin tur ger en kontrast du aldrig tidigare sett hos en tv. Den här LG-modellen vann nyligen titeln ”bästa sport-tv” i ett stort test i USA, för att den knappt har någon rörelseoskärpa alls – en fantastisk teknisk landvinning för tv-fotbollsfans.

Annons

rocc

Portabel pizza

RoccBox

Pris: ca 4 500 kr

En portabel pizzaugn med rent professionella egenskaper – och den vedeldas till 500 grader. Funkar med gas också, men klart du ska köra vedugnspizza när du kan!

Flyttas lätt runt, så varför inte kolla EM i surfplattan på stranden och fixa nygräddad pizza i pausen?

epson9200

Projektorproffs

Epson EH-TW9200

Pris: 19 990 kr

Fotboll i storformat är en kick i sig. Känslan att behöva vrida lite på huvudet när långbollarna kommer i djupled ska inte underskattas – och det bästa med att köra EM på hemmabioprojektor är att du kan skapa din egen O’Learys-känsla utan störande element. Denna Epsons bästa modell i mellansegmentet har nu sjunkit 5 000 kr i pris.

228293_2

Mörka resultaten

Draper Flexshade FMF50 Koolblack

Pris: 4 290 kr

Fotbolls-EM spelas under den sommarmånad när det är som allra ljusast om kvällarna, så har du projektor i vardagsrummet är en vass mörkläggning ett måste. Den här snygga, effektiva screenväven måttbeställer du exakt efter dina egna fönster och syns minimalt när den inte används.

kef_eggbl_egg_wireless_digital_music_1186361

Låter som läktare

KEF Egg

Pris: 4 990 kr/par

Brittiska KEF har länge lockat ljudnördar med briljanta högtalar-system, och inte minst sin ägg-formade klassiker i KHT-serien. Nu har den trådlösa varianten kommit, som lätt kopplas till tv:n (eller trådlöst om du kollar EM-match i mobil enhet). Nackdelen är att de två äggen kräver en blott 1,5-meters specialsladd mellan sig, men det kan vändas till fördel om du har ”äggen” på vardera sidan om dig i soffan… som att sitta på läktaren!

JBL_BOOST_TV_HERO_FS_1

Ljud för de minsta

JBL Boost TV

Pris: 1 990 kr

En mini-soundbar med otroligt bra ljud för priset, som höjer fotbollsupplevelsen framför lill-tv:n i sommarstugan eller på balkongen – och som kan fortsätta som vanlig trådlös högtalare efter EM.

ronaldo1

Luras av Ronaldo

ROC Sport by

Monster Freedom

Pris: 1 790 kr

Numera är det inte bara pop- och hiphopstjärnor som är involverade i ”egna” hörlursprojekt – här är det fotbollsstjärnan Ronaldo som varit inblandad. Riktigt hur är väl lite oklart, men de hör helt klart hemma i det högre prissegmentet med mjuk komfort, livfullt ljud med både klarhet och bra bas, och en guldlook som sticker ut.

jimgo_1280X800

Skärm i säcken

JmGO View

Pris: ca 4 300 kr

Ska du ut i obygden under EM–månaden och vill slippa kolla EM på en liten smart-phone-skärm är denna nya, crowdfundade ”ryggsäcksprojektor” med inbyggt surroundljud ett tips. Otroligt smidig och batteridriven – på med SVT Play eller TV4 Play och skjut upp matchbilden i HD-upp-lösning på närmaste husvagnsvägg.

itron

Snabbt batteri

iTron

Pris: ca 800 kr

EM pågår i en månad, med fler matcher än någonsin nu när 24 i stället för 16 lag gör upp om titeln. För att hinna med allt lär det bli en del matcher i smartphone eller surfplatta också – så säkra upp med ett backup-batteri. Detta är det mest snabbladda(n)de på marknaden och kan rädda krissituationer.

mini

Perfekt padda

Ipad Pro

Pris: 6 695 kr

Nu har ju iPad Pro kommit i en mindre variant än förra årets bjässe, och dess 9,7-tumsskärm har inte bara den självklara höga bildupplösningen utan även andra egenskaper som gör den till det idealiska fotbolls-EM-valet om du vill avnjuta matcherna ute i sommarlandskapet under ljusa kvällar. Dels är den marknadens allra ljusstarkaste surfplatteskärm, dels den minst ljusreflekterande.

3653350_yecup-365-mug-14

Fixad temperatur

Yecup 365

Pris: ca 900 kr

I stället för minikyl eller muggvärmare – både-och-i-ett! Funkar trådlöst med din smartphone, som du använder för att med ett finger justera temperaturen i detalj och därmed såväl hålla ölen eller colan kalla som kaffet varmt.

App för alla

Whoscored

Pris: gratis (iOS/Android)

Helt enkelt världens bästa fotbolls-app, som följer alla stora ligor och turneringar världen över och har så mycket mer än de obligatoriska mål-pushnotiserna, bland annat ett ratingsystem byggt på egna algoritmer. Alla fotbollsnördar har Whoscored centralt placerad på hemskärmen i sina smartphones.

Guide med video

UEFA Euro 2016

Official App

Pris: Gratis, iOS/Android

Den officiella EM-appen verkar bli mycket mer än bara ”hygienfaktor” den här gången – rentav en riktigt användbar guide och ”second screen” under matcherna. Även för Whoscored-app-nördarna eftersom den också utlovar mycket videomaterial.

Supersnacken

Talksport

Pris: gratis (iOS/Android)

Inte bara Englands utan världens största sportradiostation, som sänder dygnet runt och har en hysteriskt stark och späckad tablå inför och under fotbolls-EM, med massor av intervjuer och rapporter men framför allt själva kronjuvelen: live-referaten! Med briljanta kommentatorer och från alla matcher.

Tävlingsteknik

Oddspal

Pris: gratis (iOS/Android)

Tröttnat på den där jeppen på jobbet som alltid delar ut Excel-ark när det blir dags att köra tipscup inför stora fotbollsturneringar? Den här appen sätter med ett par knapptryck upp interna tipstävlingar i telefonen i stället – och du kan lätt bjuda in folk via exempelvis Facebook eller sms.

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar