Hoppa till innehåll

Medmänsklig multimasking från The Body Shop

The Body Shop har för mig länge varit förknippat med tokiga badbomber och stökiga butiker, en kopia av LUSH. Dock har jag i takt med mitt ökande intresse för skönhet och min livslånga passion för djur och natur (är ju gammal scout hallå) fått upp ögonen för hur The Body Shop arbetar med ingredienser och … Continued

The Body Shop har för mig länge varit förknippat med tokiga badbomber och stökiga butiker, en kopia av LUSH. Dock har jag i takt med mitt ökande intresse för skönhet och min livslånga passion för djur och natur (är ju gammal scout hallå) fått upp ögonen för hur The Body Shop arbetar med ingredienser och tanke på omvärlden. I 30 år har de tillsammans med Cruelty Free International som arbetar för att förbjuda tester på djur globalt. Tack och lov är det förbjudet i Europa men fortfarande är det lagligt med djurtester i 80% av världens länder.    :((( Häromdan fick jag ära att prova deras härliga ”expert”-ansiktsmasker som är djur- och miljövänliga och många är 100% veganska/vegetariska! Jag som är ett maskfreak älskar ju effektiva produkter som är snälla mot natur och hud.

Himalayan charcoal, 195 kr

En lermask med drag i! Med träkol och grönt te rengörs huden på djupet och tar bort överflödig olja. Du ser direkt renare ut. Så pass mycket riv i denna att jag rekommenderar att bara applicera på områden där du känner dig extra skitig som näsa, haka eller panna.

Chinese ginseng & rice, 195 kr

Om du har trött hy som behöver intensiv vård är denna exfolierande mask toppen. Med ginseng som verkar uppstramande och risextrakt som ger lyster och bevarar fukt. Skrubbar skonsamt och återfuktar samtidigt.  Jag gillade doften och texturen på denna och skulle gärna köpa den igen.

Amazonian Acai, 195 kr

Fräsch mask för hud som behöver en knytnäve med energi rakt i fejan. Acaibär, guarana och nötolja. Vårdar, friskar upp och kickar igång trött hy. Som en kopp kaffe för ansiktet. Ofta har jag svårt för den här typen av masker då de inte gör så mycket för just min hy men har man tunnare hy tror jag resultatet blir bättre.

Deras senaste nyhet är denna Pollution clearing mask med japanskt matcha-te! Anti-pollution-produkter är det nya svarta på skönhetshimlen. Orsaken är alla avgaser, utsläpp och annan skit som finns i luften. Att effektivt avlägsna föroreningar från huden har blivit en vital del av alla hudvårdsrutiner nu förtiden då föroreningar kan orsaka skador på cellnivå, torr hud, inflammationer, pigmentering och för tidigt åldrande av huden. Den här masken är berikad med Matcha – grönt te från Kakegawa i Japan, och maskrosextrakt för att avlägsna föroreningar och orenheter i huden. Masken är naturligt exfolierande med luffapartiklar, och har en krämig formula som tar fram en fräsch hud med lyster.

LÄS MER!

Bästa fuktprodukterna för män

Bästa och billigaste ansiktsmaskerna

Grön och ekologisk hudvård – så gör man

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.