Hoppa till innehåll

Bästa fuktprodukterna för killar

Torr och fuktfattig hy upplever vi alla ibland. Under vintertid när det är kallt och luftfuktigheten är låg blir vi lätt rödfnasiga och torra. Jag ska inte gå in på vetenskap och hudvårdologisk- hudvårdsologisksks, äh, ni fattar. Sån kunskap om hudvård helt enkelt, det där tråkiga. Enkelt beskrivet handlar det om att hornlagret, det yttersta … Continued

Torr och fuktfattig hy upplever vi alla ibland. Under vintertid när det är kallt och luftfuktigheten är låg blir vi lätt rödfnasiga och torra. Jag ska inte gå in på vetenskap och hudvårdologisk- hudvårdsologisksks, äh, ni fattar. Sån kunskap om hudvård helt enkelt, det där tråkiga. Enkelt beskrivet handlar det om att hornlagret, det yttersta lagret i huden, som är en del av överhuden, har en fukthalt på under 10%. Det vill man motverka med fuktgivare, morgon och kväll. Här kommer en fullmatad guide till den bästa fukten just nu och som en vis man en gång sa:

”Moisture is the essence of wetness, and wetness is the essence of beauty.”

DSCF0200

Jag har normalhy/blandhy och är ömsom torr, ömsom fet men relativt problemfri. Jag satsar mycket på exfoliering och produkter som återfuktar på djupet. Alla har såklart olika hy och olika behov, så för –>PRO HELPZ<–, uppsök en hudläkare.

fukt.kronan

Fuktserum, 99 kr, Kronans Droghandel

Ett budgetserum för alla hudtyper till pangpris! Superlätt konsistens som lätt går in i huden och är ett komplement till en dagkräm. Ett serum lägger du på mellan rengöring och daglig återfuktare, går ner djupt i hudlagren och ger dig lyster. Parfymfri också, vilket är ett plus.

fukt.lumene

Intense hydration, 199 kr, Lumene

En 24 timmars intensiv fuktkräm med björksav och *nordiskt källvatten*. Göttig men kanske inte så dryg och fet som man önskar av något som heter Intense hydration. Dock är jag ett stort fan av Lumenes produkter, bra pris, till större delen bra ingredienser.

fukt.bulldog

Original moisturiser, ca 100 kr, Bulldog

Låt dig inte luras av Bulldogs budgetförpackningar, detta märke är bra för oss killar på många sätt. Denna (av deras många krämer) innehåller grönt te och alger och har en klassisk tjock konsistens och går relativt bra in i huden.

fukt.recipeformen

Facial mositurizer+, 249 kr, Recipe for Men

Recipe for men har ett brett utbud av produkter för oss killar. Denna ansiktskräm med sheasmör och hyaluronsyra mjukgör, lugnar och passar för de flesta hudtyper från normal till torr hy. Lite dyrare, lite bättre.

fukt.eleniChris

Ultra hydrating night cream, 500 kr, Eleni & Chris

Norska Eleni & Chris satsar på hyper-ultra-extremt rent glaciärvatten från norska Svartisen. Detta vatten ska tydligen vara magiskt då det innehåller en hög syrehalt. En lätt nattkräm som snabbt går in i huden. Personligen vill jag ha tyngre saker kvällstid så jag blandar några droppar jojobaolja i denna.

fukt.stories

Cashmere hydrating cream, 190 kr, & Other Stories

När jag bodde i Paris, en vacker men ack så smutsig stad, jobbade jag för & Other Stories och presenterades för denna kräm. Denna lätta historia är som att klappa in ett fuktigt moln i ansiktet och funkar oerhört bra som post-shave lotion. Rimligt pris för en pangprodukt.

fukt.phytomer

Nutritionelle dry skin resuce cream, 659 kr, Phytomer

En FET kräm för torr hy. Phytomer har länge varit för äldre damer men vi moderna killar vet att hud är hud. Med matiga oljor och extrakt från röda alger är detta en räddare i nöden för svensk vinterhy.

fukt.lillabruket

Jojoba oil, 219 kr, L:a Bruket

Oljor är ett kapitel i sig men just denna använder jag och blandar i min dagkräm. Snäll olja för känslig hy, går att hitta kallpressad och ekologisk på apotek och i hälsokosten.

DSCF0197

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.