Annons

Ordföranden i Mensa kallar sina medlemmar för ”jävla idioter”

400 medlemmar i Mensa samlades i Eskilstuna i helgen. Kvällens fest spårade emellertid ur och medlemmarna uppförde de sig som, citat, "jävla idioter".

Olle Arnell
Foto: Mensa
Ordföranden i Mensa kallar sina medlemmar för

Ibland blir en verklig historia så bra att den inte hade kunnat vara bättre om den hittades på. Ett exempel hittar vi från en fest i helgen som spårade ur, och det är ett uttalande från ordföranden i föreningen, och rubrikerna på det som är allra roligast.

Annons

Det som hände var följande:

Mensa (föreningen för människor med hög IQ) träffades för att vara smarta i grupp i Eskilstuna i helgen. De verkar dock ha blivit så uppfyllda av varandras intelligens att festen på kvällen spårade ur fullständigt.

Gilla Cafe.se på Facebook

Omkring 400 supersmarta människor festade på Eskilstunas Stadshotell men personalen tillkallade polis p.g.a. stök. Enligt uppgifter till Eskilstunakuriren hade de bland annat tagit sig in i ett låst konferensrum, spelat på ett trumset klockan fyra på morgonen och klättrat upp på taket på hotellet.

– Nattportieren slog larm omkring klockan fyra, säger Annika Åkerblad, hotelldirektör, till Eskilstunakuriren.

Men det är efterspelet som fått de flesta rubrikerna.

Mensas ordförande i Sverige, Monika Orski, fördömde nämligen sina medlemmar genom att kalla dem ”jävla idioter” i en Facebookgrupp som skapats inför geniträffen. Så här skrev hon:

”Sällan har jag skämts så över Mensa Sverige /…/framförallt är det ETT BEMÖTANDE SOM GJORDE ATT HOTELLPERSONAL KÄNDE SIG SÅ OTRYGG I SITUATIONEN ATT DE BEHÖVDE TILLKALLA POLIS”

…och fortsatte med:

”Ni är en skam, och förtjänar inga bättre skällsord än jävla idioter.”

Så här rubriksatte Eskilstunakuriren sin artikel:

Så här skrev SVT:

Här är DN:s rubrik:

Roligt ordval av Monika Orski, och sällan har väl medier skrivit så mycket om genierna i Mensa som när de betedde sig som ena ”jävla idioter”?

Polisen behövde inte gripa någon i samband med incidenten och ingen anmälan har gjorts från hotellets sida.

Annons

Dela (163)
Tweeta

Annons


Laddar