Min grej: Näääk om jakten på den perfekta mössan

Johan Hurtig Wagrell  |  Publicerad 2015-01-14 15:28  |  Lästid: < 1 minuter
naaak

Näääk, eller Matar Samba som han egentligen heter, har mössa året runt – även sommartid. För Café berättar den Lyckliga gatan-aktuella artisten om varför mössan är det ultimata plagget.

Den funkar till allt.
– Jag har på mig mössa nästan varje dag året runt för att jag trivs med det. Ibland skrattar folk åt mig när jag har den mitt i sommaren, men det finns bra mycket konstigare modeprylar än så där ute.

Och jag slipper dåliga hårdagar.
– Om sanningen ska fram så har jag den mest för att slippa fixa med mitt hår dagligen. Varje morgon när jag vaknar har jag en ny frisyr som varierar mellan snygg afro till håren på barnen i Slumdog millionaire, haha. Varför jag inte rakar av håret och slipper detta problem? Tyvärr tror jag att man kommer dit en dag, vare sig man vill eller inte, då man sitter där med flint. Till dess kör jag så här.

Basplagg är bäst.
– Min klädstil är enkel och varierar inte så mycket. Sneakers året runt, jeans, t-shirt, collegetröja eller hoodie från The Hundreds och mössa. Och från september till april bär jag långkalsonger. Osexigt, jag vet, men viktigt för att inte frysa.

Jag gillar svensk design.
Jag har säkert 30-40 olika mössor av den här typen, fast i olika färger, hemma. Just den här kommer från ett svenskt märke som heter Happy People. Jag gillar deras design plus att kvalitén är toppen.

Berättat för Daniel Lindström. Se Lyckliga Gatan på TV4 onsdagar klockan 20.00.

Foto: Mattias Sparreskog

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-26 20:07