Annons
Annons

Minns du ‘What does the fox say’? Här gör bröderna Ylvis ny succé

De norska bröderna Bård och Vegard Ylvisåker gjorde en parodivideo med sin grupp Ylvis. Nästan ett år senare gjordes en seriös musikvideo som ser exakt likadan ut.

Joel Linde

Minns ni Ylvis? Norska bröder som klädde ut sig till rävar, ”What does the fox say”, 632 miljoner visningar på Youtube och så vidare…Klart ni gör.

Annons

De har givetvis gjort mycket mer än så, bland annat den här videon om kraften av a capella-sång som publicerades den 5 januari 2016.

Videon är (naturligtvis) en parodi där de sjunger om det fantastiska med a capella, så som mysiga yllemössor, läderarmband och varma leenden.

Och nu kommer vi till det verkligt roliga!

Den 21 oktober 2016 – alltså drygt tio månader senare – publicerade den seriösa gruppen Pentatonix sin a capella-version av låten Hallelujah.

Och det är slående hur mitt i prick Ylvis-bröderna var med sin parodi, redan tio månader innan Pentatonix video släpptes. Vi har kunnat identifiera ett antal gemensamma nämnare, se här!

1. A capella sjungs bäst av fem personer uppställda med noga uttänkt avstånd mellan varandra i en karg miljö. För a capella är hårt.

Ylvis

a-capella-parodi4

Pentatonix

parodi-a-capella1

 

2. Varje a capella-grupp värd namnet måste ha en allvarsam man med mörkt långt hår och skägg. För a capella är inget skämt.

Ylvis

a-capella-parodi5

Pentatonix

a-capella-parodi2

 

3. En bra a capella-grupp har även en mysig man i rock som gestikulerar med läderhandskar. För a capella ska även inge hopp!

Ylvis

a-capella-parodi7

Pentatonix

a-capella-parodi-8

 

4. Och en allvarsam kvinna som kisar med ögonen. För inget vet vart din a capella kan ta dig.

Ylvis

a-capella-parodi3

Pentatonix

a-capella-parodi9

Ylvis har alltså gjort en slående parodi på ett verk som ännu inte var skapat. Det är ändå bra känsla.

Det bör nämnas i sammanhanget att Pentatonix video har över 31 miljoner (!) visningar på Youtube medan Ylvisbrödernas video har drygt 3 miljoner. Det verkar finnas ett stor a capella-community där ute!

Här är videorna i sin helhet, väl värda att se.

Annons

Dela (71)
Tweeta

Annons


Laddar