Så smakar Blossa Aloha – 2019 års glögg från Blossa

Blossa glögg 2019

Årets Blossa-glögg baseras på tropiska fruktinslag som passionsfrukt, hibiskusblomma och kokos.

Joakim Almén  |  Publicerad 2019-09-10 14:37  |  Lästid: < 1 minuter

Sedan 2003 har Blossas årgångsglögg varit en snackis och efter de första åtta årens vintriga, svenska smaker har Blossa sedan 2011 hämtat inspiration från jordens alla hörn.

I år har man ”rest” till Hawaii för att hämta smakmässig inspiration. Årets Blossa-smak baseras, enligt glöggjätten själva, på sötma från passionsfrukt som förenas med hibiskusblommans fruktiga syra och bryts av med subtila toner av kokos och kaffe.

– I år har vi rest ända till Hawaii – närmare bestämt ön Oahu för att finna inspiration. I Blossa Aloha ger passionsfrukt en tropisk sötma och som balanseras av hibiskusblommans fruktiga syra. De lätta tonerna av kaffe och kokos smälter nästintill samman och ger glöggen en spännande twist. I sin helhet är glöggen fruktig och frisk och gifter sig väl med Blossas traditionella glöggkryddor, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa.

Blossa Aloha finns i Systembolagets beställningssortiment från den 11 september. Den har en alkoholhalt på 15 procent och priset är 119 kronor för en flaska á 750 ml.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-09-10 14:50