Hoppa till innehåll

Modechefen: Här är höstens sex snyggaste boots

Boots för män 2023.
Daniel Lindström

Ge dig själv en känga i höst.

Om du letar efter en känga som både funkar till jeans och kostymbyxor ska du välja en lite nättare modell. Skor med alltför grov sula kan se felplacerade ut till en kostym, medan de är perfekta i kombination med jeans och chinos.

Bekvämt från Tiger of Sweden

Känga i italienskt kalvläder som påminner både om en bikermodell och en chelseaboot. Skon har blixtlås på båda sidor vilket ger ett speciellt utseende och dessutom gör den lätt att få på och av. 4 999 kr.

Glänsande från Eytys

Eytys ”Blasie” levereras med en stor portion attityd. Den höga klacken, så kallad cuban heel, ger kängan en extremt snygg silhuett. Den silverfärgade dragkedjan på sidan är pricken över i. 5 000 kr.

Robust från Our Legacy

Our Legacys ”Camion”-boots är en favorit i varumärkets kollektion och en perfekt kombination av robusthet, komfort och snygg look. De är gjorda av smidigt italienskt läder och har slitstarka Vibram-gummisulor. 5 200 kr.

Stiligt från Séfr

Svenska Séfr gör succé internationellt, inte minst hos Mr Porter där man blivit ett av sajtens mest uppskattade varumärken. De ankelhöga bootsen ”Pagoda” har en zip på sidan och Goodyear-gummisula. 6 000 kr.

Grovt från Common Projects

Det New York-italienska skomärket Common Projects är känt för sneakers och boots i tidlös design. Här: ett par Dr Martens-lik­nande kängor i kalvskinn och med grov sula. 8 200 kr.

Trendigt från Bottega Veneta

Bottega Veneta ligger i framkant när det kommer till att utveckla nya skomodeller, som denna känga döpt till ”Fireman”. Workwear är en tydlig inspiration när det kommer till formen. 14 000 kr.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.