Hoppa till innehåll

Modechefen tipsar: så bär du skjortan rätt i sommar

cafevik

Sommar är lika med skjorta! Men åsikterna går isär – när ska den egentligen vara instoppad, och hur mycket får man visa av sin bringa? Vi bad modechefen Daniel Lindström tycka till om sommarens skönaste plagg. * * * Instoppad eller inte? Bär du kavaj ska skjortan vara instoppad – alltid. Det ser slarvigt ut annars! Bär … Continued

daniel-skjorta-start

Sommar är lika med skjorta! Men åsikterna går isär – när ska den egentligen vara instoppad, och hur mycket får man visa av sin bringa? Vi bad modechefen Daniel Lindström tycka till om sommarens skönaste plagg.

* * *

Instoppad eller inte?

Bär du kavaj ska skjortan vara instoppad – alltid. Det ser slarvigt ut annars!

Bär du bara skjorta kan den få hänga utanför, men det beror helt och hållet på materialet och fallet om det ser snyggt ut. En styv bomullsskjorta ska inte vara utanför – du riskerar att se väldigt fyrkantig ut. En skön linneskjorta eller hawaiiskjorta ska däremot hänga utanför. Titta själv framför spegeln hur du ser ut!

Tänk också på att instoppad skjorta – i de fall då man inte har kavaj – inte passar alla. Är du lång och smal är det snyggt, men har du minsta mage kommer den att synas väldigt väl.

Hur många knappar?

Bär du slips så ska det givetvis knäppas högst upp. Utan slips, låt en eller två knappar vara uppknäppta. Det är sommar och semester, då är det snyggt med uppknäppt.

På stranden?

Där får du faktiskt se ut precis hur du vill!

* * *

Mer mode!

Rapparen Nimo: ”Jag stänger ute omvärlden med mina solbrillor, det är lite som ett GTA-ljus”

Café väljer favoriter: Här är 7 snyggaste badshortsen just nu

9 polisuniformer som skulle platsa på en modevisning

Modechefen väljer: Här är de 6 bästa vita plaggen i sommar

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.