Hoppa till innehåll

Rapparen Nimo: ”Jag stänger ute omvärlden med mina solbrillor, det är lite som ett GTA-ljus”

Nimo
Tobias Ivarsson

I sommar ser vi rapparen Nimo turnera med radarkollegan Näääk, och senare i år kommer det första gemensamma albumet. Men trots framgången föredrar Nimo att gömma sig bakom ett par solglasögon. * * * – Jag är en ensamvarg och gillar att vara ifred, ju bättre det går för mig desto mer torgskräck får jag. … Continued

Nimo

I sommar ser vi rapparen Nimo turnera med radarkollegan Näääk, och senare i år kommer det första gemensamma albumet. Men trots framgången föredrar Nimo att gömma sig bakom ett par solglasögon.

* * *

– Jag är en ensamvarg och gillar att vara ifred, ju bättre det går för mig desto mer torgskräck får jag. Solbrillor ger mig möjligheten att vara anonym. Det är jobbigt när jag åker tunnelbana och folk kommer fram och vill ha en autograf. Då stänger solbrillorna ute omvärlden, det är lite som att åka bil fast man inte är i en. Ett slags GTA-ljus!

Hur ofta bär du dem?

– Varje dag. Jag har gjort en låt som heter Bakom mina Rays – det säger en del om mitt intresse. Vanligtvis bär jag Ray-Ban Wayfarer, men just de här är av märket Glassy Sunhaters.

Finns det en risk att du verkar dryg?

– Risken finns, men jag är inte en dryg ­person. Det är bara en känsla jag har i mig själv, att jag inte alltid är bekväm. Jag och Näääk får för det mesta kärlek av omvärlden, men om man vaknar bakis är det jävligt skönt att dra på sig ett par flipflops och solglasögon innan man går ut.

Finns det en gangsterstämpel?

– När du säger gangster tänker jag på N. W. A, men idag är det så otroligt många som går runt med solglasögon. Stureplansbrudar har solglasögon. Det är avgangster­ifierat!

När har du dem inte?

– När jag käkar på restaurang. Och inte när jag pratar med min brud, hon blir skitsned.

Vilka är dina största stilförebilder?

– Stevie Wonder och Ray Charles. Visserligen var båda blinda, men Stevie är jävligt cool när han lirar och Ray har ett karismatiskt leende. Det räcker fast man bara ser halva ansiktet.

Kommer du bära solglasögon hela livet?

– Ja, gubbar med solbrillor ser ju coola ut. Jag kommer att se ut som en gammal sjöman. Ju äldre man blir, desto ballare blir det med solglasögon.

Jonatan Loxdal

Foto: Matthias Huss

* * *

Mer mode!

Café väljer favoriter: Här är 7 snyggaste badshortsen just nu

9 polisuniformer som skulle platsa på en modevisning

Modechefen väljer: Här är de 6 bästa vita plaggen i sommar

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.